Battleborn grootste investering voor Gearbox tot nu toe

Battleborn investering

Randy Pitchford, CEO van Gearbox, maakte bekend dat Battleborn de grootste investering voor Gearbox tot nu toe is. Het bedrijf ziet Battleborn als een grote gok omdat de investeringen hoger oplopen dan die van Borderlands 1 en 2 bij elkaar. Of mensen interesse hebben in het spel weet zelfs Pitchford nog niet.

Pitchford vertelde dat wanneer gelijksoortige games, zoals Overwatch van Blizzard en LawBreakers van Cliff Bleszinski, begonnen te verschijnen, Gearbox wist dat ze op het goede pad zaten. Volgens Pitchford werden deze concurrenten gezien als motivatie om harder te werken. Het werd een mooie uitdaging. Ook werkte het als een soort bevestiging dat er toch wel een markt is voor dit soort games.

Battleborn investering

Pitchford voegde toe dat het toch een uitdaging bleef omdat veel bedrijven tegenwoordig een free to play strategie hebben. Gearbox maakt AAA titels. Spelers geven hun geld uit en krijgen een vol product met een volledige ervaring. Naast de multiplayer zal Battleborn ook een rijke campaign mode krijgen. Ondanks dat de game al in mei uitkomt, heeft Gearbox nog lang niet alles over het spel bekend gemaakt.

Over de multiplayer vertelde Pitchford dat Gearbox harder heeft gewerkt dan ooit tevoren. Dat zegt veel omdat het bedrijf ook aan Halo: Combat Evolved en Counter-Strike heeft gewerkt. Een van de problemen met Borderlands was namelijk dat het veel tijd koste om een character op maximaal niveau te krijgen. In Battleborn zal het binnen een enkele match duidelijk zijn wat de potentie van een character is. Het spel zal ook gebruik maken van een meta-growth system. Gearbox heeft nu zo’n 80% van hun team van 300 aan het werk gezet voor Battleborn. De rest werken aan andere dingen gerelateerd aan oude franchises en nieuwe IPs. Een daarvan zou een nieuwe Brothers in Arms game zijn.

Ook is bekend dat er wordt gewerkt aan een nieuwe installment in de Borderlands serie. Deze keer een nieuwe titel in de main story line.

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek