Battlecon 2016, wat hebben wij gewonnen?

Firstlook Battlecon

Helemaal niks! Bijna helemaal niks. Afgelopen weekend, 7 en 8 mei vond Battlecon plaats in de Ahoy Rotterdam. Een competitief evenement georganiseerd door Firstlook Festival, het evenement met een vroege blik op toekomstige games.

Een ticket kopen voor 15 euro per dag en vervolgens kans maken op dikke prijzen. Een mooie deal toch? Ja, dat is een mooie deal, alhoewel het soms aardig lang duurde voordat je aan de beurt was bij een “Battlestation”, een stand waar de game gespeeld wordt, was het toch een geslaagde eerste editie van Battlecon. De bedoeling van het evenement is heel simpel. Jij, of wij, VS hem/haar, of zij. Je speelt competitieve games in teams of in je eentje tegen iemand anders, of tegen een ander groepje en als je wint krijg je een prijs. Sommige toernooien bestonden uit halve finales en finales zodat je vaker dan één keer moest winnen, andere games zoals Battleborn belonen het winnende team al na één gewonnen game.

De sfeer zat er goed in, het was gezellig druk, en als je even geen zin had om te gamen kon je genieten van de shows die werden gehouden op het podium, de frieten die werden gebakken, de merch, het oneindige geratel van Karim, of natuurlijk een potje airsoft.

De prijzen die er gewonnen konden worden op het evenement verschilde tussen games, goodies, hardware, headsets, waardebonnen, en een Playstation 4 bij de Battleborn stand. Een stand die naar mijn mening toch wel de meeste indruk op me heeft achtergelaten. Buiten het feit dat deze game heel erg geschikt was voor het evenement, was dit ook de stand die het meest leefde op het terrein. Dit was namelijk de enige stand met een microfoon. De rest had alleen maar een lullige megafoon met een zielige sirene erop die werd gebruikt als respons op alles wat er vanuit de Battleborn stand werd verteld.

Oh ja, om even terug te komen op de titel… Wij hebben een T-shirt gewonnen. We maakten ook kans op een Playstation 4, door MVP te worden bij de Battleborn stand, maar die prijs is helaas naar iemand anders gegaan.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek