Battlefield 1: een aantal leuke weetjes deel 2

Battlefield 1 weetjes

Vorige week konden jullie al een aantal leuke weetjes lezen over de nieuwe Battlefield, die in oktober zal verschijnen. Hierin zagen we onder andere de objective names, destruction, dynamisch weer en melee. Dit keer gaan we opnieuw een aantal leuke, en vooral handige, weetjes aan jullie doorgeven over de Battlefield 1 alpha build. 

Gas masker

Gifgas was een zeer effectief wapen in de eerste wereldoorlog, vooral toen het pas in gebruik werd genomen. Het was onzichtbaar en dodelijk. Ook in Battlefield 1 zitten gifgas granaten. Gelukkig kan je deze heel makkelijk afweren door je gasmasker op te zetten. Iedereen heeft standaard een gasmasker bij zich, deze equip je door op “T” te drukken (voor pc). Het nadeel is echter dat je met een gasmasker op minder zicht hebt en dat je niet kunt inzoomen. Heb je een gasmasker op, dan kun je alleen maar hipfire gebruiken.

bf1 gas mask

Steek hen in de fik!

Je kan je vijanden verbranden! Dit kon van tevoren ook al met incendiary grenades, maar ditmaal is het zichtbaar. Je ziet letterlijk dat jouw vijanden vlam vatten. Daarbij gaan ze ook lekker schreeuwen. Je kunt hen in de fik steken met incendiary grenades en vlammenwerpers.

BF1 Flamethrower

De behemoth is alleen voor de noobs

Het verliezende team zal ergens in de game de behemoth krijgen. Dit kan afhangen van tijd en ook van punten. Als beide teams gelijk oplopen, zal de behemoth niet spawnen. Het schip heeft meerdere turrets die je kunt bemannen. Een piloot in jouw team kan het schip besturen. Je kunt er alleen horizontaal mee bewegen, omhoog en omlaag is niet mogelijk. De enige keer wanneer dat ding omlaag gaat, is wanneer de vijand het uit de lucht knalt.

Behemoth

UI aanpassinkjes

Jij en andere spelers verschijnen niet meer op de minimap als je met een wapen schiet. Je verschijnt alleen nog maar op de map als je wordt gespot door een vijand. Daarnaast zal “ticket bleeding” vanaf nu verleden tijd zijn. Je begint een Conquest ronde met 0 tickets en bouwt deze op. Degene met de meeste tickets aan het einde van de match heeft gewonnen. In eerdere Battlefield games begon jouw team met tickets en verloor je deze langzaam.

Door op iemand te richten als medic, kan jij ze snel healen door een medkit naar hen te gooien. Hier is in Battlefield 1 een nieuwe optie voor. Is een team genoot in levensgevaar, dan kun je hem snel een medkit geven. Dit werkt trouwens ook met ammo. Als je wordt replenished met health of ammo, dan zie je ook onderin je schermpje aan wie je dat te danken hebt.

Dat was het voor deze keer! Wil jij meer van dit soort weetjes? Laat het mij dan weten in de comments. Dan zorg ik voor een deel 3!

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek