Battlefield 1: een aantal leuke weetjes

BATTLEFIELD 1 WEETJES

Nog maar vier maandjes wachten tot de nieuwe Battlefield 1 verschijnt. We hebben al een hele hoop gezien omtrent de nieuwe shooter in bijvoorbeeld de gameplay livestream. Hier hebben we veel informatie van geleerd, waaronder een aantal dingen die je misschien niet direct zijn opgevallen.

We are losing objective Apples

Ja, het was geen grapje, voor de oplettende kijkers en luisteraars. Het is je misschien opgevallen dat de vrouw die op dit moment nog alle objective statussen omroept niet de gebruikelijk termen Alpha, Bravo, Charlie, Delta, Echo, en Foxtrot gebruikt. In Battlefield 1 worden namelijk niet de NATO standaarden gebruikt, maar de standaarden voor het alfabet die toen gebruikt werden door de Royal Navy. Hieronder vallen bijvoorbeeld: Apples, Butter, Charlie, Duff, Edward, en Freddy. Als je goed hebt geluisterd, hoor je deze ook terug komen in de gameplay.

Alles naar de klote

Voor het eerst is het in Battlefield mogelijk om werkelijk alles te slopen. Elk gebouw, elke muur, elke constructie kan en moet kapot. Je begint met een mooi landschap, paar huisjes, een boerderijtje… maar na een half uur zie je er bijna niets meer van. Daarnaast zal de mooie zeppelin daar boven in de lucht neerstorten op de plek waar die wordt vernietigd. Het is dus niet zoals bij Caspian Border, dat de toren altijd naar links valt. De zeppelin stort neer, en verwoest alles wat onder hem nog overeind stond. Daarbij blijft wat er nog over is van de zeppelin, gewoon liggen.

Heb je voor de zekerheid een paraplu mee?

Het weer in Battlefield 1 is net zoals de zeppelin ook dynamisch. De ene keer is het op map X zonnig, de andere keer is er op map X een storm aan de gang. Dit kan tijdens het spelen ook gebeuren. Het weer kan in een keer omslaan.  Dit heeft natuurlijk ook effect op de gameplay. Een felle zon in je gezicht zorgt ervoor dat je zicht verminderd wordt, waardoor de tegenpartij je makkelijker in het voordeel is op punt A, maar misschien weer niet op punt B. Dit kan dus ook tijdens het spelen opeens veranderen. Zo zijn er verschillende weersomstandigheden die je gameplay beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld ook aan mist of storm.

Commando

Kennen we de commando perk nog van MW2? Dat zit niet in Battlefield 1, geen zorgen. Maar wat er wel in zit, is dat jij op jouw vijand kan afstormen. Je gaat dan luidkeels gillen (een niet zo’n strategische zet, maar dat laten we even buiten beschouwing) en rent op je enemy af. Hierdoor zullen melee wapens, zoals een bayonet, veel effectiever worden in de nieuwe Battlefield.

Dat was het voor deze keer! Zie jij graag meer van dit soort artikeltjes over weetjes van Battlefield 1? Laat het mij dan weten via de comments, dan zorg ik dat er spoedig een deel 2 aan komt!

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek