Battlefield 2018 bevat geen pay-to-win microtransacties

De Battlefield game die dit jaar zou moeten verschijnen zal geen pay-to-win microtransacties bevatten zoals we zagen in Battlefront II. Dit laat een bron weten aan Kotaku. De game zou zich vermoedelijk afspelen in de Tweede Wereldoorlog.

Kotaku’s bron beweerd dat ze geen vreemde fratsen meer gaan uithalen bij EA na de ophef omtrent de lootboxes in Battlefront II. Deze bevatten namelijk items die invloed hebben op gameplay en niet enkel op het uiterlijk van jouw wapen of personage. Dat gaan we niet meer doen, zegt EA.

“No one’s gonna do any pay-to-win stuff anymore,” one person close to the next Battlefieldtold me recently. “We didn’t take any of the loot box controversy lightly.”

De game zal wel microtransacties bevatten in de vorm van lootboxes, maar hiermee ontgrendel je alleen cosmetische items zoals we kennen uit Battlefield 1. Na de ophef op Battlefront II heeft EA de mogelijkheid om te betalen met echt geld voor lootboxes uitgeschakeld. De optie om te betalen voor deze doosjes zou uiteindelijk weer terug komen, maar in een andere vorm. Welke vorm dat is blijft nog onbekend.

Er is goed nieuws voor iedereen die niet kan wachten op de volgende Battlefield game. Een trailer voor de game is namelijk onderweg. Dit bevestigd een medewerker van DICE via Twitter.

Niet lang daarna verschenen er afbeeldingen van een zogenaamde dev build over de nieuwe Battlefield game. De game zou Battlefield V gaan heten en speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog. Of dit allemaal waar is, moet nog blijken. Wij kijken uit naar de reveal trailer. Jij ook?

Battlefield V

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek