Battlefield 5 krijgt geen loot boxes

Battlefield 5 Rotterdam

Er gingen her en der wat geruchten rond, al voor de aankondiging van de game, dat Battlefield 5 vol zou zitten met loot boxes. Dat gerucht werd vannacht door Electronic Arts uit de lucht geschoten. Dit vertelde de BFV publisher namens EA aan Kotaku.

Battlefield 1 was een game die wel vol zat met deze loot boxes. Mensen vonden dit dan ook grotendeels verschrikkelijk. dit is natuurlijk een reactie op de grote woede om Star Wars: Battlefront II. Mensen hadden verwacht dat Battlefield 5 dus ook een vorm van pay-to-win of pay-to-look-good zou hebben. Dat tweede is deels waar, alleen kan je kiezen wat je koopt. Geen verassingen meer dus!

Battlefield 5 Concept Art

De game zal wel een in-game currency hebben die jij met echt geld kan kopen. Je kan hiermee alleen maar cosmetische items uit krijgen, die niks te maken zullen hebben met gameplay of wat dan ook. Spelers zullen dit zeker niet erg vinden, vooral aangezien Battlefield 5 geen season pass meer heeft, maar gewoonweg gratis content om de zoveel tijd! Andere games als Fortnite, Rainbow Six Siege en ga zo maar door maken hier ook gebruik van, en fans vinden dat betrouwbaarder en fijner voor de beurs.

Battlefield 5 zal op 19 oktober verschijnen voor op de Playtation 4, Xbox One en PC (Origin). Degene die de game nu al kopen krijgen een drie-dagen-lange headstart en kunnen dus beginnen op 16 oktober. Heb jij de game al op je pre-order lijst staan? Laat het ons weten in de reacties hier beneden! 

Tags

Over: Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Azari, aka Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek