Battlefield V is officieel onthuld!

Battlefield V DICE EA

De battlefield 1 stream begint direct keihard met Trevor Noah die langs de gang doorloopt en ons inleid met een trailer waarin je alle Battlefield titels te zien krijgt. Iedereen kent Trevor natuurlijk wel van de Daily Show, of zijn stand-up act. Hij geeft aan dat hij zelf graag support speelt! Zijn humor is natuurlijk weer top-notch. Maar wat verteld hij nu allemaal?

De stream is ingedeeld in een aantal segmenten. Beginnende met ‘Welcome to Battlefield V’. Direct wordt verteld dat de setting inderdaad World War II zal zijn. Je kan vanaf het begin meteen spelen met het Duitse en Britse leger. Zelfs ons goeie ouwe Rotterdam zal in de game zitten! Ze willen de game grootser dan ooit maken. Co-op zal ook terugkeren in Battlefield V! Ze willen met de War Stories verhalen vertellen op een betere en grotere manier dan in Battlefield 1. Conquest zal weer op de goede oude ticket-down manier gaan. Grand Operations zal een nieuwe mode worden voor de game. Dit zal, zoals je waarschijnlijk wel al begrijpt, een grotere Operations worden met nieuwe manieren van spawnen. De operations kan tot een aantal dagen duren! Je speelt daadwerkelijk door een grondslag heen, op meerdere grootse gebieden.

Zoals we al eerder zeiden, co-op is terug! Je kan met drie anderen samenspelen. Zo kan je een jonge vrouw spelen, een verhaal dat volgens de developers een ‘family story’ zal zijn. Vervolgens gaan ze praten over wapens, wagens en meer! Zo krijgen we verschillende tanks te zien, vanuit allemaal verschillende landen. Ze praten over wapens als de MG-42 en hoe deze hoge kalibers een groot verschil kunnen maken in gevechten. De gas maskers uit BF1 worden nu vervangen door Tool Boxes, die gebruikt kunnen worden om fortificaties te maken. Je kan muren bouwen, huizen repareren en ga zo maar door, dit maakt de maps veel meer strategisch.

The Company

De company bepaalt hoe je wagens spelen, hoe je team ingesteld word en welke wapens jij gebruikt. Je kan hier customization in terugvinden die groter zou moeten zijn dan in welke Battlefield dan ook. Je kan je eigen persoonlijke ervaring creëren. Ook je progressie vind je hier, je kan meer unlocken en vanuit daar je soldaat ‘in elkaar zetten’ zoals jij dat wilt. Alle classes krijgen een soort reward track, deze kan je allemaal vrijspelen. Ze duiden even aan dat er geen pay-to-win zal zijn. Er zal geen Premium Pass meer bestaan voor Battlefield V. Je hoeft niet meer te betalen voor maps, modi enzovoort, dit is wat iedereen ooit wilde!

Post launch content

Tides of War zal een episch avontuur zijn voor de spelers, zo willen ze even aanduiden wat hun roadmap zal zijn voor BFV. Er komen geen expansion packs, maar één hele grote game die volledig klaar is op launch dag. Natuurlijk zal er meer content verschijnen door de tijd heen, maar het is allemaal een verrassing, en ook nog eens gratis! De developers willen daadwerkelijk de community bij elkaar houden. De game zal op 19 oktober lanceren, de trailer zal veel beloven, en hij verschijnt… NU:

Wat vind jij van de trailer en alles wat je gehoord hebt tot nog toe? Laat het ons weten in de reacties hier beneden. 

Tags

Over: Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Azari, aka Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek