Battlefield V krijgt airborne mode

Battlefield V airborne

EA en DICE hebben teasers losgelaten over een nieuwe mode die speelbaar zal zijn in de aankomende titel Battlefield V. In de airborne mode zullen spelers met parachute langen om vervolgens een objective based missie te voltooien.

Het moet duidelijk zijn dat dit niet nog een battle royale game zal worden. Spelers zullen op basis van een attack/defend mode te werk gaan. Veel details werden niet onthuld. De mode werd in een tweet aangekondigd. Spelers zullen vanuit een vliegtuig springen om vijanden en hun wapens uit te schakelen. Het andere team zal een defensieve rol spelen om de landende vijanden uit te schakelen.

Het lijkt de bedoeling te zijn dat de paratroopers er voor zullen zorgen dat het spel dynamischer wordt omdat er geen voorspelbare spawns meer zullen zijn. Waar de vijand gaat landen zal onvoorspelbaar zijn.

EA is nog maar net begonnen met het onthullen van details rondom Battlefield V. Tot zover is bekend dat de game geen loot boxes krijgt. Ook de minimum requirements voor PC zijn bekend. Battlefield V verschijnt op 13 oktober voor PC, PS4 en Xbox One.

Battlefield V airborne

De beslissing om de loot boxes totaal achterwege te laten komt waarschijnlijk door de ophef rondom Star Wars: Battlefront II. Zowel Battlefront II als Battlefield V werden ontwikkeld door DICE.

Ook de season pass zal verdwijnen. Spelers kunnen allemaal dezelfde maps en content krijgen zonder daar extra voor te hoeven betalen. Er zal nog steeds in game currency zijn, waarmee spelers cosmetic items kunnen kopen.

Er verschijnt echter wel een deluxe editie. Spelers die er voor kiezen om deze aankoop te doen, zullen eerder aan de slag kunnen dan spelers die voor de normale editie kiezen. Of er andere voordelen of extra’s aan de deluxe editie zitten is niet duidelijk. Er zal in ieder geval voor release nog een beta verschijnen.

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek