Battlefront II : Vader en Luke locked

Battlefront II loot box microtransaction

Battlefront II kwam weer eens flink onder de aandacht na duidelijkheid over de loot box en microtransaction system. De game is nog niet eens uit en komt nu weer negatief onder de aandacht nu blijkt dat spelers kunnen betalen voor items die in-game prestaties kunnen verbeteren.

 

Om te reageren op de ophef maakte EA een statement op Reddit. Deze werd niet in dank afgenomen. De post werd de meest downvoted comment in de geschiedenis van Reddit. De post had in korte tijd 433,000 downvotes. EA legde uit dat het hun bedoeling is om spelers te voorzien van een gevoel van trots bij het unlocken van heroes.

Battlefront II loot system microtransaction

Daarbij werd uitgelegd dat de in-game credit cost gebaseerd werd op data van de open beta. Spelers kunnen dus veel verwachtingen in credit costs verwachten. Toch blijft de feedback over de game in grote lijnen positief. Heel erg positief zelfs. Spelers lijken tevreden te zijn met de indruk die zij hebben gekregen van de mulitplayer en de campaign.

De kritiek over loot boxes is dan ook geen Star Wars: Battlefront II specifieke discussie. Deze discussie leeft al langer in de gehele industrie.

DICE executive producer John Wasilczyk heeft een statement gedaan over de loot box en microtransaction system. Hij legt uit dat verandering constant zal zijn voor Battlefront II. De veranderingen zullen dan ook een reactie zijn op de veranderende in game economie. DICE zal voortdurent tweaks toepassen en reageren op player feedback.

Wasilczyk legt uit dat DICE op de hoogte is van de feedback dat het te lang zou duren om heroes te unlocken. Het unlocken van een hero hoort echter een grote overwinning te zjin. Het is de bedoeling dat dit dan ook een positieve uitdaging is voor spelers.  DICE is goed aan de slag gegaan met de feedback en heeft de benodigde credits voor het unlocken van top heroes verlaagd met 75%. Luke Skywalker en Darth Vader kunnen nu met 15,000 credits vrijgespeeld worden. Voor Emperor Palpatine, Chewbacca en Leia Organa zal dit 10,000 zijn. Iden Versio kan met 5,000 credits unlocked worden.

 

 

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek