Sponsors

Partners

intheGame Kinguin Deals

Instagram

 • Bekijk vanavond on 2200 live naar de onthulling van Operation
  4 dagen ago
 • 3D printing our own Pokmon chess pieces What other cool
  5 dagen ago
 • As you can see I gathered a decent amount of
  1 week ago
 • Today its Pokmon Colosseum time! Vandaag is het tijd
  1 week ago
 • Busy fighting Gooper Blooper! supermariosunshine mariosunshine mario nintendo oldschoolgaming retrogamer
  1 week ago
 • arcade on monday! mariokart mariokartdx inthegame racing mario gaming
  1 week ago
 • De game van vanavond Harvest Moon A Wonderful Life
  1 week ago
 • Overwatch League en EU LCS zijn in volle gang bezig
  2 weken ago
 • Siege op woensdag wat speel jij? Siege Ubisoft Lan
  2 weken ago
 • All geared up! Wat is jouw favoriete game merchandise? inthegame
  3 weken ago

Advertentie

Battlefront 3 remake gaat door zonder Star Wars IP

Battlefront 3 remake

Het door fans gemaakte project dat een complete versie van Battlefront 3 moet voorstellen, gaat verder met de development. De ontwikkeling van de game zal echter door gaan zonder de Star Wars IP op enige manier te gebruiken. De veranderingen komen na een eis van Lucasfilm om te stoppen met de ontwikkeling van de game. De oplossing is in overeenstemming met het bedrijf bereikt. 

In een post op de website van Frontwire Studios, die van origine uit een groep fans bestond maar nu een echte studio is, wordt uitgelegd dat Lucasfilm de studio heeft opgeroepen om te stoppen met het project. Frontwire beweerde eerder niet bang of bezorgd te zijn voor dit soort gevallen. Helaas kwam op 22 juni dan toch een brief binnen waarin het verzoek werd gedaan om te stoppen met de productie van het Galaxy in Turmoil project. Het gebruik van de Star Wars IP zou niet goedgekeurd zijn. Fronwire president Tony Romanelli liet het daar niet bij zitten en regelde een gesprek met Lucasfilm personeel.

Battlefront 3 remake

In het gesprek bleek dat Lucasfilm de licenties graag had willen toekennen maar die mogelijkheid niet heeft door hun multi year exclusivity deal met EA. EA toonde dan ook geen interesse in het project. Romanelli had niet verwacht dat er enige onderhandeling plaats zou vinden maar werd verrast door de positiviteit van Lucasfilm. EA wilde het project niet steunen uit angst dat het project de aandacht af zou leiden van de Battlefront franchise. Romanelli merkte op dat hij niemand van EA heeft kunnen spreken maar geen negatieve gevoelens over het gebeuren heeft. Frontwire vraagt de community dit dan ook niet te doen.

Frontwire koos om door te gaan met het Battlefront project zonder de Star Wars IP omdat zij geen behoefte hebben aan een juridische strijd met Lucasfilm. Door de grote bedragen die Lucasfilm beschikbaar heeft in de juridische strijd zou het zeer waarschijnlijk een snel verlies zijn voor Frontwire. Daarbij stelt Romanelli dat hij genoeg respect heeft voor andere bedrijven en hun eigendommen om dat gevecht niet aan te gaan. Dit ondanks dat Romanelli van mening is dat het project onder de Fair Use regeling valt.

Het is nog te vroeg om te spreken over een release. Frontwire zal via hun website updates leveren over het project.

 

 

Gerelateerde berichten

Tags

Over: nicholasnoob

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

Dit vind je misschien ook leuk...

de Luisterhoek

de Kijkhoek