Battlegrounds passeert GTA 5 op de Steam User Chart

PlayerUnknown's Battlegrounds Steam Charts

Playerunknown’s Battlegrounds, de survival ‘Hunger Games’ shooter, heeft Grand Theft Auto V (GTA 5) gepasseerd in nummers op de Steam concurrent user charts. GTA 5 was één van de sterkste games ooit, maar na 2.5 jaar veranderd dit.

Battlegrounds kwam als die tornado die we nodig hadden. De game werd direct een ongelofelijk grote hype op Twitch en Steam. De game wordt gestreamd door bekende streamers als JoshOG en Summit1G. Zelfs MMO streamers zijn bezig aan deze prachtige game. Ook is het de eerste Early Acces game die in mijn ogen duidelijke verbetering laat zien en wekelijks content en quality-of-life veranderingen brengt.

Battlegrounds ligt zoals je kan zien ook niet meer ver van Fallout 4 af. Counter-Strike: Global Offensive en Dota 2 blijven de twee toppers. Dota heeft ook een geweldig grote player-base dus dat zal niet snel veranderen. Maar al met al heeft Battlegrounds binnen een korte tijd veel succes ondervonden. Battlegrounds zal ook naar Xbox One komen aan het einde van dit jaar. Een release datum is er nog niet, maar die kan je bij ons lezen zodra die er wel is.

Grand Theft Auto V heeft nu een policy tegen mods. Dit heeft ervoor gezorgd dat meer dan de helft van de playerbase een ban kreeg. Ook mensen die zelf nooit mods hebben gebruikt, maar wel in zo’n server zijn gegaan (dit kan per ongeluk gebeurd zijn), werden geband. Dit zorgde voor veel slechte reviews op Steam en een grote daling in de cijfers.

Wat vind jij van Battlegrounds als Early Acces game? Laat het ons weten in de reacties hier beneden!

Tags

Over: Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Azari, aka Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek