Bayonetta 2 regisseur verlaat PlatinumGames

Bayonetta 2

Yusuke Hashimoto verlaat na 13 jaar werkzaam te zijn bij PlatinumGames, de studio. Hij zegt in de afgelopen jaren veel geleerd te hebben binnen de projecten en hoopt zijn ervaring ergens anders in de toekomst in te kunnen zetten.

Bij PlatinumGames heeft Yusuke onder andere grote rollen gespeeld in de ontwikkeling van de Bayonetta franchise en Star Fox Zero. Aan de eerste Bayonetta game werkte hij als producent en hij was de regisseur voor Bayonetta 2. Ook voor Star Fox Zero was hij de regisseur aan Platinum’s kant van de ontwikkeling. Het is niet duidelijk waarom hij de studio verlaten heeft. 31 januari 2019 was zijn laatste werkdag.

Bayonetta en Bayonetta 2 zijn ondertussen al gebundeld op de Switch verschenen. Op dit moment is PlatinumGames hard aan het werk om Bayonetta 3 klaar te stomen voor de Switch. Nintendo heeft de titel kort benoemd tijdens de laatste Direct aflevering waarin niets meer vermeld werd dan dat ze er hard mee bezig zijn. Het is echter niet het enige project waar ze mee bezig zijn op dit moment. Indien je de Nintendo Direct hebt gevolgd weet je ook dat de studio bezig is met de ontwikkeling van Astral Chain. Een gloednieuwe IP waar we in de toekomst meer over te zien zullen krijgen.

PlatinumGames kennen we onder andere van Bayonetta, NieR: Automata, Star Fox Zero, Vanquish en meer. Heb jij genoten van Bayonetta 2 en kijk jij uit naar Bayonetta 3, of zag Astral Chain er interessanter uit voor jou?

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek