BB-8, R2D2’s kleine broertje

BB-8

Elke Star Wars fan kent R2D2 wel, de blauwe robot uit Star Wars heeft pas een klein broertje gekregen. Deze super schattige robot heeft de naam BB-8 en is bestuurbaar via IPhone, IPad en Android apparaat.

BB-8 is een Astromech Droid die in Star Wars Episode VII verschijnt (The Force Awakens). Hij heeft een bolvormig lichaam en een koepelvormige kop die lijkt op die van zijn broer R2-D2. BB-8 zijn lichaam rolt onafhankelijk van zijn kop. Net als de R2-serie robots past BB-8 ook in de Droid-bus van een X-Wing Starfighter, met name de T-70 X-Wing Fighter model dat wordt gebruikt door het verzet dertig jaar na de slag van Endor. BB-8 werd voor het eerst gespot op de woestijn planeet van Jakku. In tegenstelling van verschillende bronnen is de Resistance piloot Poe Dameron niet de eigenaar van BB-8.

“They never cease to amaze me with what they’re able to come up with, you know?” I said, ‘How are you ever gonna top R2-D2, the most adorable droid in movie history?’ -Mark Hamill

BB-8 werdt voor het eerst onthuld in de eerste teaser trailer van Star Wars Episode VII: The Force Awakens, op 28 november 2014. Zijn naam werd onthuld door Entertainment Weekly in een exclusieve trading card. Het karakter werd gerealiseerd door de Pinewood Studios creature winkel als een praktische, werkende robot. De naam BB-8 is gekozen door de regisseur JJ Abrams omdat de Droid er rond en “bouncy” uit ziet. De naam van BB-8 werd al vroeg bedacht in de productie van de Star Wars film en was een van de weinige die niet werd gewijzigd.

“I named him BB-8 because it was almost onomatopoeia. It was sort of how he looked to me, with the 8, obviously, and then the two B’s.” -JJ Abrams

Deze kleine Droid is vanaf nu verkrijgbaar op de website voor $150 en voor nu alleen nog maar te bestellen via PayPal of CreditCard. Ook heeft BB-8 een accutijd van één uur, daarna moet hij opgeladen worden met de bijgeleverde inductielader. BB-8 heeft een maximaal bereik van 30 meter.


Aankondiging van BB-8 op stage met R2-D2.


Review van GameSpot over BB-8


BB-8 Droid van Sphero trailer

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek