Elite Dangerous: Horizons begint beta

Developer Frontier Developments heeft op 1 december de beta test voor pc gestart voor Elite Dangerous: horizons. Horizons is de nieuwe grote expansion voor de award-winning space game Elite Dangerous. Planetary landings zal planeten met een 1:1 schaal toevoegen en daarbij nog meerde gameplay features. 

Met nieuwe gameplay elementen, nieuwe activities en nieuwe manieren om te spelen, zal deze expansion een grote worden. In de Planetary Landings beta zullen spelers nagebootste versies van de melkweg kunnen verkennen. Bijzonder daar aan is dat alles op een 1:1 schaal zou zijn.  Deze grote werelden bieden wonderlijke uitzichten, nieuwe gameplay mogelijkheiden en spelers zullen zeldzame en dan ook waardevolle materialen kunnen vinden. Natuurlijk komen er ook weer raid bases, crash sites en dodelijke enemies in voor komen. Ook zullen spelers samen kunnen werken met andere spelers. Of deze nou het land verkennen of hoog boven de grond vliegen.

announceart_elitedangeroushorizons_cobralanding_1_1

Dit zal de eerste keer zijn dat spelers vanuit de ruimte naar het oppervlakte kunnen vliegen in Elite Dangerous. Canyons en bergtoppen verkennen zal een van de mogelijkheden zijn in een spacecraft. Eenmaal aan de grond zul je verder kunnen reizen op wielen in de nieuwe scarab SRV. Het geheel zal zonder loadingscreens inelkaar zitten. Planetary Landings zal dus hele nieuwe manieren van gameplay toevoegen en het is nog maar de eerste van een heel seizoen aan uitbreidingen.

Elite Dangerous: Horizons zal in 2016 verder gaan met meerdere expansions die nieuwe missies, nieuwe spaceships, nieuwe close quarter combat arenas en grote nieuwe features voor gameplay zullen toevoegen. Enkele highlights zijn dan ook Loot and crafting, Multicrew waardoor meerdere teams van spelers op hetzelfde schip kunnen werken, commander creation waarmee in-game-avatars unieke uiterlijken kunnen krijgen en Ship-launched fighters. De ship launched fighters zijn kleine short range fighter ships die aan boord van grotere schepen kunnen wachten tot aanvaal.

Elite Dangerous: horizons spelers zullen hun vooruitgang kunnen behouden. Elite Dangerous spelers zullen gratis nieuwe updates blijven krijgen. Elite Dangerous: Horizons zal binnenkort releasen en is al voortuit te bestellen.

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek