Bekijk de eerste trailer van Doctor Strange!

doctor strange cumberbatch still

Benedict Cumberbatch staat het meest bekend om zijn flamboyante vertolking van Sherlock Holmes in de Britse tv hitserie Sherlock. In november vertolkt Cumberbatch echter een ander excentriek personage; Doctor Strange! Bekijk bij ons de trailer.

Marvel heeft Doctor Strange gepland staan voor 4 november, dus die datum kan je alvast omcirkelen in je agenda! Naast Benedict Cumberbatch zullen ook Rachel McAdams (bekend van o.a. Mean Girls en de Amerikaanse filmversie van Sherlock Holmes), Tilda Swinton (bekend als The White Witch uit Narnia) en Mads Mikkelsen (bekend als Hannibal uit de gelijknamige tv serie) op het witte doek verschijnen in deze nieuwe superheldenfilm.

Samen met Guardians of the Galaxy en Thor is deze film een voorbeeld van een uitbreiding van de Cinematic Universe van Marvel. Deze films spelen zich wel af in hetzelfde universum als bijvoorbeeld The Avengers, maar laten nieuwe gebieden zien.

Cumberbatch was te gast bij Jimmy Kimmel Live! gisterenavond tijdens de Superhero Week van de talkshow. Tijdens deze week worden allerlei acteurs van Marvel films uitgenodigd voor een babbeltje en worden trailers aan het publiek getoond. Maandag waren onder andere Paul Rudd (Antman) en Chris Evans (Captain America) te gast en gisteren stond de talkshow in het teken van Doctor Strange. Tijdens deze aflevering werd dan ook de eerste trailer van de film aan het publiek getoond. Bekijk hem hieronder!

Vanavond zal Robert Downey Jr. (Iron Man) te gast zijn en donderdag zal de Superhero Week afgesloten worden door Chris Hemsworth (Thor). De talkshow wordt niet op de Nederlandse zenders uitgezonden, maar het is wel mogelijk een aantal clips uit de vorige uitzendingen te bekijken op hun YouTube-kanaal.

Doctor Strange gaat over een voormalige dokter die transformeert naar een “Sorcerer Supreme” en de wereld beschermt tegen kosmische en bovennatuurlijke dreigingen. Dit doet hij niet alleen door middel van magie, maar ook door middel van martial arts. Het personage is bedacht en gemaakt door Steve Ditko. Deze bracht onder Strange Tales de eerste strip van de dokter uit in 1963.

Doctor Strange is vanaf 4 november wereldwijd in de bioscopen te zien.

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek