Belangrijke Playstation Now compatibiliteit mededeling

Playstation Now

Playstation Now gebruikers opgelet. Sony heeft besloten om de dienst op een hele hoop apparaten waaronder de Playstation Vita en Playstation 3 stop te zetten vanaf augustus. De focus wordt gelegd op de PC en Playstation 4 variant om de dienst te verbeteren voor de toekomst.

Vanaf 15 augustus 2017 zal Playstation Now niet meer op de volgende apparaten ondersteund worden:

  • Playstation 3
  • Playstation Vita
  • Playstation TV
  • Alle Sony Bravia TV modellen uit 2013, 2014 en 2015
  • Alle Sony Blu-ray speler modellen
  • Alle Samsung TV modellen

Alle Sony Bravia TV modellen uit 2016 zullen op 1 april 2017 niet meer ondersteund worden.

Sony wilt alle focus omtrent Playstation Now gaan leggen op de PC en Playstation 4 zodat de dienst op deze platformen verbeterd kan worden. Door alle overige apparaten links te laten liggen kunnen zij alle resources waar ze over beschikken inzetten om Playstation Now nog verder te laten groeien, maar alleen voor PC en Playstation 4.

Gelukkig wordt er via Playstation Now niets lokaal opgeslagen wat betekend dat je gewoon verder kunt spelen met je account op een Playstation 4 of Windows PC. Je hoeft dus niet opnieuw te beginnen als je gebruik hebt gemaakt van een van bovenstaande apparaten.

Het volledige bericht is in het Engels hier terug te lezen.

Wij hebben Playstation Now een maandje uitgeprobeerd om er achter te komen of deze dienst voor het maandelijkse bedrag die er tegenover staat genoeg te bieden heeft. Het antwoord is volgens ons een beetje afhankelijk van de achtergrond van de gamer. Volgens ons is de dienst een uitstekende oplossing voor Playstation gamers die afkomstig zijn van Xbox of PC om de voorafgaande Uncharted, God of War, Ratchet and Clank, en Killzone games te spelen. De hele review lees je hier terug.

Alweer een verliespuntje voor de Playstation Vita. Wat vind jij van dit besluit? Een juiste keuze met een blik op de toekomst, of juist niet?

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek