België wilt Loot boxes gaan verbieden in Europa

loot box

Volgens de Belgische kansspelcommisie zijn loot boxes wel degelijk een vorm van gokken. Gokken is een verslaving en zeker op jonge leeftijd kan dit een negatief effect hebben op de gezondheid van een kind.

Dit laat VTM Nieuws weten. De kansspelcommisie in België is na de ophef over Star Wars Battlefront 2 aan de slag gegaan met het controversiële onderwerp. De mogelijkheid om loot boxes aan te schaffen is kort na de ophef verwijderd uit Battlefront 2 onder meer door druk van Disney en Lucasfilm.

“Gokken en gamen vermengen, zeker op jonge leeftijd, is gevaarlijk voor de geestelijke gezondheid van het kind, laat minister van justitie Geens weten. De volgende stap is om deze vertoning op grote schaal te verbieden. “Maar dat vraagt tijd, want we moeten hiermee naar Europa. We gaan zeker proberen om het te verbieden.”

Loot boxes bevatten verschillende soorten items die verschillend zijn per game. In bepaalde games zijn het enkel cosmetische items, maar in andere games zitten er ook items tussen die voordelen geven ten opzichten van andere spelers. Loot boxes zijn over het algemeen gratis te verkrijgen door verschillende in-game activiteiten te verrichten, maar zijn meestal ook verkrijgbaar voor echt geld.

Wat is jouw mening over deze loot doosjes? Is het een vorm van gokken, of zijn loot boxes nu eenmaal populair, niet meer weg te denken uit de moderne games?

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek