Special: Is betalen voor antivirus software de moeite waard?

antivirus software

Ons dagelijks leven en digitale leven overlappen elkaar. Omdat onze persoonlijke veiligheid voorrang heeft boven alles, is het goed om te zeggen dat onze digitale veiligheid op een goede tweede plaats komt, daar gebruiken mensen antivirus software voor.

De prijs van digitale veiligheid.

Het is moeilijk om een prijskaartje te hangen aan veiligheid. Neem als voorbeeld Malware. Dit stukje sneaky code vinden hun weg naar je apparaten en persoonlijke informatie en geven dit door aan fraudeurs ver weg van ons. Het zou kunnen resulteren dat criminelen je bankrekening plunderen of je apparaat bevriezen en vragen om te betalen om weer toegang te krijgen tot je apparaat.

Hoeveel voorzorgsmaatregel is nu te veel voorzorg?

Net als in het echte leven is voorzichtig zijn online al iets is waarmee je een hoop problemen kan voorkomen. Maar dit is natuurlijk niet waterdicht.
Wanneer je informatie wordt opgeslagen bij huisartsen, winkels en banken is uw informatie slechts zo veilig als de zwakste online beveiliging die deze bedrijven gebruiken.
Dit brengt ons tot de grote uitdaging van internet beveiliging Gratis vs. Betaalde internet beveiliging.

Gratis antivirus software.

Het is gratis. Wanneer je een krap budget hebt kan dit helpen, vergeet echter niet dat er niet zo iets is als een gratis maaltijd. Alle Gratis antivirus software wordt geleverd met hun eigen bagage.

Terwijl de meeste gratis antivirus software worden geleverd met een goede beoordeling, hebben ze wel hun beperkingen. Het biedt alleen de basis bescherming, Je moet betalen om een betere bescherming te krijgen. Gratis Software is vaak niet instaat om bij te blijven met de dynamische veranderingen in het cyber landschap. Sommige van deze gratis antivirus software zit ook nog eens vol gestopt met advertenties die op hun beurt weer je apparaat kunnen vertragen.

Dan is er ook nog het risico dat uw persoonlijke gegevens openbaar worden en laat je het apparaat over aan de genade van een gratis dienst. Al je gevoelige transacties, onvervangbare foto’s en bestanden.  Je vertrouwen op een gratis antivirus zet teveel op het spel.

Betaalde antivirus software.

Betaalde antivirus software heeft veel te bieden. Het heeft een uitstekende klantenservice en garantie. Daarnaast verdedigt het niet alleen tegen virussen, spyware en malware maar beschermt het ook uw identiteit en online transacties. Wanneer je abonneert op een dienst als die van Norton Security Premium krijg je bescherming voor meerdere apparaten en bevat het familie veiligheidsvoorzieningen. Dat betekent dat ook je kinderen de online wereld veilig kunnen verkennen. Ook krijg je 25GB aan veilige Cloud-opslag (alles heeft een end to end encryptie). Het doet ook automatisch back-ups maken van alle door jou geselecteerde foto’s, financiële documenten en andere belangrijke documenten op je computer.
Mocht blijken dat je na aanmelden toch een virus op je computer hebt staan dan staat er een expert klaar om te helpen en het apparaat weer virusvrij te krijgen en krijg je een 100% terugbetaling van uw abonnement kosten.

Alleen voor High-end en complexe taken?

Het wordt in het algemeen aangenomen dat betaalde antivirus software is voor mensen die hun apparaten gebruiken voor meer complexe en high-end taken. Maar de waarheid is dat cybercriminelen niet meer bezig zijn met enkel het apparaat, ze zijn uit op de informatie op het apparaat. Ze zijn in staat om je geld, je identiteit en informatie te stelen. Wat misschien onbelangrijk lijkt, kan in de onderwereld een hoop geld waard zijn. Met nieuwe bedreigingen als spyware en datalekken wordt iedereen een steeds belangrijker doelwit van cybercrime. De beste verdediging is om te investeren in een uitstekende beveiliging die uitgebreide bescherming en klanten service bied.

Gratis of Betaald? Wat is de conclusie?

Wanneer het komt op digitale veiligheid, het kopen van een antivirus beveiligingspakket is er een kleine prijs die wordt betaald. Met mensen die urenlang en miljoenen euro’s proberen te herstellen wat verloren is gegaan vanwege het niet omgaan met apparaat beveiliging, is het kopen van een beveiligingspakket de beste optie. Experts gebruik laten maken van state of the art technologie om nieuwe bedreigingen aan te vechten en daardoor voor ons een beter product neer te zetten, dan lijkt een klein bedrag het meest logische om te doen.

Onze top 3?

 1. Symantec Norton Security Premium(2017)
  Uitstekende antivirus scores in onafhankelijke tests. 25gb aan gehoste online back-up (encrypted). Uitstekende antiphishing. Zelfvoorzienende firewall. Award winning Android beveiliging en ouderlijk toezicht. Volledige suite voor MacOS.
  Prijs: €59.99 (10 apparaten)
 2. Bitdefender Internet Security 2017
  Uitstekende scores in onafhankelijke testen. Beste score van de antiphising test. Anti-diefstal voor Windows & Android. Cross-platform ouderlijk toezicht
  Prijs: €38.49 ( 5 apparaten)
 3. McAfee liveSafe (2017)
  Beschermt elke Windows, Android, MacOs en iOS apparaat in huis. een Biometrisch geverifieerde Cloud storage.
  Prijs: €89.99 (max 50 apparaten)

* alle prijzen komen vanaf de officiële websites in de top 3.

 

Tags

Over: owning

|PHP|HTML|CSS|PC GAMER|BATTLEFIELD FAN|Hardware Junkie|

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek