Sponsors

Partners

intheGame Kinguin Deals

Instagram

 • Bekijk vanavond on 2200 live naar de onthulling van Operation
  3 dagen ago
 • 3D printing our own Pokmon chess pieces What other cool
  4 dagen ago
 • As you can see I gathered a decent amount of
  6 dagen ago
 • Today its Pokmon Colosseum time! Vandaag is het tijd
  6 dagen ago
 • Busy fighting Gooper Blooper! supermariosunshine mariosunshine mario nintendo oldschoolgaming retrogamer
  1 week ago
 • arcade on monday! mariokart mariokartdx inthegame racing mario gaming
  1 week ago
 • De game van vanavond Harvest Moon A Wonderful Life
  1 week ago
 • Overwatch League en EU LCS zijn in volle gang bezig
  1 week ago
 • Siege op woensdag wat speel jij? Siege Ubisoft Lan
  2 weken ago
 • All geared up! Wat is jouw favoriete game merchandise? inthegame
  3 weken ago

Advertentie

Bethesda en AMD gaan samenwerking aan

Tijdens de Game Developers Conference werd bekend dat Bethesda, bekende publisher van onder andere Fallout en Elder Scrolls, een langdurige samenwerking met chip maker AMD aan gaat. Bethesda belooft fans een nooit eerder gezien level van performance. Dit zou door nieuwe technologische ontwikkelingen die uit de samenwerking zijn ontstaan komen.

Een AMD press release maakte duidelijk dat het een samenwerking voor meerdere games zal zijn. Bethesda en AMD zullen samenwerken om de toepassing van nieuwe technologie te versnellen. Daarmee zal de de potentie van low level API’s als Vulkan sneller bereikt worden. De computing en graphic power van AMD Ryzen CPU’s, Radeon GPUs en AMD server solutions zullen daarbij ook een boost krijgen.

Amd legde uit dat de strategische samenwerking zal bestaan uit het combineren van hardware, software en de talenten van de game engineering leden van beide bedrijven. Het creatieve talent van Bethesda zal daardoor enorm indrukwekkende ervaringen kunnen creëren. Volgens Raja Koduri is dit een belangrijk tijdperk voor de gaming indusrtrie omdat er steeds meer kracht uit de graphics worden verwacht. Gedetailleerde werelden en characters in hoge resolutie met hoge frame rates en quality settings zijn steeds van groter belang.
Bethesda AMD samenwerking

Bethesda president Vlatko Andonov is blij met de samenwerking. Volgens hem maakt dit het mogelijk om de ervaringen voor fans nog beter e maken en nieuwe generaties van gamers aan te spreken. Bethesda wil dan ook veel aanweziger zijn in de VR scene. De studio heeft op dit moment zo’n zeven verschillende projecten in de maak. Daarvan zijn sommige groter dan enig ander werk van de studio.

Director Todd Howard noemt de games “anders” maar ze zullen wel bieden wat fans verwachten van de studio.

Ondertussen is de studio al hard bezig met VR werk voor Fallout 4. Howard noemt het project ontzettend spannend. Er zijn veel uitdagingen betreft hoe de speler door de wereld heen beweegt. Heel Fallout 4 zou al in VR zijn maar er wordt nog aan gewerkt. Howard noemt het zelf een van de meeste indrukwekkende ervaringen die hij ooit heeft meegemaakt in een game.

 

Gerelateerde berichten

Tags

Over: nicholasnoob

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

Dit vind je misschien ook leuk...

De luisterhoek

De kijkhoek