Bethesda gaat meer mobile games maken

Bethesda mobile games

Fallout Shelter was de eerste mobiele game van Bethesda Game Studios, de gigant achter veel succesvolle titels, maar zal niet de laatste zijn. Director Todd Howard heeft zich uitgsproken over mobiele games en vertelde dat de studio diep onder de indruk was van het succes van Fallout Shelter. Het bedrijf wil daarom meer gaan investeren in dit soort projecten.

Ondanks dat Fallout ontzettend populair is, had het team achter Fallout Shelter niet verwacht dat de mobiele game ook zo zou aanslaan. Howard merkte daarbij op dat wanneer je met de verkeerde instelling een spel maakt, je waarschijnlijk onaangenaam verrast zult zijn. De verwachting om candy crush te verslaan was er dan ook niet. Volgens Howard hield de studio zich niet bezig met winst maar juist met de diepgang en ervaring van het spel. Het team wilde er zeker van zijn dat het spel, ondanks dat het een mobile game is, toch genoeg zou bieden om spelers langer bezig te houden.

Bethesda mobile games

Daarbij maakte de studio zich zorgen of het spel wel aansloot bij wat Bethesda is en waar zij voor staan. Het moest een spel zijn worden dat iets meer inhoud had dan spellen van soortgelijke genres. Howard merkte daarbij op dat de studio niet klaar was voor de populariteit die het spel kreeg. Een luxe probleem volgens de director.

Ook deelde Howard zijn eigen favoriete mobiele games op het moment. Vooral Hearthstone sloeg aan. Howard vertelde licht verslaafd te zijn geraakt aan het spel. Ook titels als Threes, Clash Royale, Crossy Road en Star Wars: Galaxy of Heroes vielen bij hem in de smaak.

Betshesda wil meer mobiele games maken vanwege het simpele feit dat developers in de studio al veel smartphone games spelen. Dat zou voor inspiratie zorgen. Daarnaast zijn mobiele games makkelijk om te spelen. Ze zijn eigenlijk altijd binnen handbereik en ontzettend toegankelijk. Hoe Bethesda zich verder zou gaan ontwikkelen in mobiele games blijft onduidelijk. Het is dus maar de vraag of ook de andere mobiele games spinoffs van bestaande franchises zullen worden.

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek