Bethesda opent een nieuwe studio in Montreal

Bethesda Game Studios, een onderdeel van ZeniMax Media groep heeft besloten om een nieuwe studio te openen in Montreal. Zij hebben dit besluit genomen zodat zei de ontwikkeling van hun games voor PC, consoles en mobiele apparaten kunnen uitbreiden met de talentvolle werknemers die zich vestigen in Montreal. Hier zijn nu 40 man werkzaam.

Bethesda werkt al geruime tijd samen met een aantal erg getalenteerde ontwikkelaars uit Montreal. Nu hebben ze dan eindelijk besloten om in deze samenwerking een stap verder te gaan zetten. Onder leiding van Yves Lachance, die vanaf heden de Studio Director is van Bethesda Montreal, zijn er nu 40 ontwikkelaars werkzaam in deze studio die zowel bezig zijn met de ontwikkeling voor consoles als mobiele apparaten.

“We werken reeds een lange tijd samen met erg getalenteerde ontwikkelaars in Montreal, en hebben beslist dat de tijd rijp is om er een studio te openen,” zegt Todd Howard, Game Director en Executive Producer bij Bethesda Game Studios. “Het is fantastisch om vooruit te kunnen blikken en na te denken over de nieuwe games die we er samen gaan maken.”

“Onze samenwerking met Bethesda Game Studios is reeds een spannend en memorabel parcours gebleken,” aldus Lachance. “We vinden het geweldig om een studio in Montreal te vestigen en de traditie die de stad heeft met betrekking tot game-ontwikkeling in dienst te stellen van het soort games waarvoor Bethesda Games Studios bekend is.”

Bethesda is op dit moment nog actief op zoek naar getalenteerde ontwikkelaars om zowel de studio in Maryland als die in Montreal klaar te maken voor de nieuwe games die zij in de toekomst gaan maken. Wat dit gaat betekenen voor de toekomst is nog niet duidelijk. Aangezien Bethesda’s nieuwe hit Fallout 4 nog niet zo lang geleden is uitgebracht zal het waarschijnlijk ook nog lang stil blijven rondom nieuwe releases.

Wij kijken in ieder geval al uit naar de nieuwe Elder Scrolls titel. Jullie ook? 

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek