Between the City and the Needle

conversation simulator

Between the City and the Needle, het zal  jullie vast helemaal niets zeggen, jullie hebben er tot de dag van vandaag waarschijnlijk ook nooit iets over gehoord of gelezen. Wat is dit dan voor een game? Nou, het is een conversation simulation game. Ja de ‘Simulator’ games worden steeds gekker. Is dit nu serieus of een flop?

We hebben Goat Simulator gezien, een game waarin je als geit de buurt moet gaan terroriseren. We hebben een burglar simulator gezien, waarin jij bij de mensen thuis alle spulletjes kan gaan stelen. We hebben natuurlijk de oersaaie farming simulator, waarin jij, ja je boerderij moet runnen. Truck simulator, van A naar B rijden waar het inparkeren twee keer zolang duurt als de heen en terug reis. Maar een conversatie simulator? Wat moeten jullie je hier bij voorstellen?

Eigenlijk is het idee van dit spel best wel cool, namelijk: De wereld waar jij in leeft wordt geconfronteerd met de realisatie dat een groot aantal van de populatie eigenlijk geen mensen zijn, maar een onbekend levenssoort dat de mensheid imiteert. Jij bent een nieuwe werknemer van de organisatie ‘Honest Minds’, dit is een dekmantel-gebaseerde operatie opgezet door de overheid om de bedreiging uit te roeien en het tegelijkertijd te verschuilen voor de mensheid. Niemand mag dus weten dat er ‘nep mensen’ rond lopen. Jouw taak is om face-to-face met verdachte ‘personen’ te praten als psycholoog, je moet hun identiteiten gaan bevragen en je intuïte gebruiken om hun lot te bepalen. Is het werkelijk een mens, of is het een onbekend iets dat zich voordoet als een mens?

Game Features:

  • Graaf in het geheugen en herrineringen van 40 verdachten, elk met hun eigen persoonlijke motivaties en eigenschappen;
  • Kies tussen twee moeilijke opties na elke converstie, namelijk: Laat je de verdachte gaan, gelovend dat het een mens is, maar er werkelijk nooit achter zult komen? Of, veroordeel je de verdachte tot de dood, niet overtuigd over wie ze claimen te zijn. Na de autopsie zul je erachter komen wie of wat het werkelijk is;
  • Gebruik het electronische berichten systeem waarin je met collega’s kunt praten, omdat jouw persoonlijkheid wordt geschapen door hoe je het spel speelt, kunnen collega’s ook naar jou toe komen voor hulp;
  • Ontdek de waarde aard van jouw organisatie, kan jij de geheimen vinden, documenten ontcijferen en de verborgen documenten hacken?
  • Ervaar de invloeden van jouw acties in één van de negen endings die wordt gevormd aan de hand van jouw acties, keuzes en handelingen.

Bekijk hier een voorbeeld van een profiel en een conversatie:

profiel verdachte

 

conversatie verdachte

 

Later dit jaar zal er een trailer volgen waarna er een playable demo beschikbaar komt voor Between the City and the Needle. Wat denken jullie tot nu toe?

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek