Beyond Good and Evil 2 Early In-Engine Gameplay Demo

Beyond Good and Evil 2

Op de E3 persconferentie van Ubisoft werden we verrast met een trailer van Beyond Good and Evil 2. Het is een game waar al jaren over gespeculeerd wordt en hij lijkt nu eindelijk te gaan komen. Er ontbraken alleen nog gameplay beelden, maar ook die hebben we nu gekregen.

Beyond Good and Evil 2 is een game waar al jaren over gespeculeerd wordt. Elke E3 werd er weer gehoopt op nieuws dat de game in ontwikkeling zou zijn. En dit jaar op de E3 werd deze hoop eindelijk bevestigd. Ubisoft eindigde hun persconferentie met een in-engine video, die zeker tot enige hype heeft geleid. Het probleem van een in-engine video is echter dat ze erg verraderlijk kunnen zijn. De beelden zijn vaak opgepoetst en daarom wisten we nog niet wat we van de game konden verwachten. Gamespot heeft nu echter een video op YouTube gezet waarin Michel Ancel, de Creative Director van Beyond Good and Evil 2, ons een eerste in-engine gameplay demo geeft. Als je nog niet tevreden bent over hoe de game er uitziet, hoef je je nog geen zorgen te maken. De game is nog in early development en zal nog verbeterd worden.

Vliegen in de ruimte

Het belangrijkste aspect van de game, dat belicht wordt in de video is het vliegen in de ruimte. De video bestaat bijna volledig uit het vliegen in een ruimteschip en dit doet Ancel om te laten zien hoe de game gebruik maakt van de schaal van grootte. Het valt meteen op in de video dat de game immens lijkt te gaan worden en dat het een groot verschil maakt of je dichtbij een object bent of veraf. Naast de schaal laat Ancel ook de mechanics van het vliegen zien. Je kunt namelijk meerdere ruimteschepen krijgen in de game en daarmee kun je overal naar toe vliegen. Dit betekent dat je over een planeet kan vliegen, maar ook de ruimte in kan gaan. De mechanics van het vliegen zien er tof uit en het daadwerkelijk kunnen vliegen in de ruimte is ook goed uitgewerkt. De eerste in-engine demo beelden geven het gevoel dat deze game de goede kant op gaat en dat we weer wat meer hyped kunnen worden!

Voor de mensen die de E3-trailer gemist hebben, is die hieronder te zien:

Tags

Over: Remco Brom

Mijn naam is Remco. Ik ben redactielid bij intheGame. Op dit moment ben ik bezig met mijn master politicologie op de universiteit. Alle overige tijd die ik heb, probeer ik zoveel mogelijk aan gamen te besteden. In de toekomst zou ik graag een game ontwerpen, die een toegevoegde waarde kan hebben voor de samenleving.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek