Een bezoek aan Nintendo World in New York City

nintendo world

De Worst vertoefde drie weken lang in de bruisende stad van New York, New York en een bezoekje aan het mekka der Mario fans, Nintendo World, kon dan ook niet uitblijven. Nintendo World is een winkel van twee verdiepingen met Nintendo merchandise en demo’s van opkomende games, zoals de nieuwe Zelda!

Naast het bekende Rockefeller Center (en tegenover de fantastische burgerzaak Five Guys Burgers) ligt Nintendo World: twee verdiepingen aan games, t-shirts, mokken, truien, figurines en zelfs teenslippers. Bij binnenkomst spot je een gouden Mario en loop je richting een tekening van the one and only Shigeru Miyamoto.

Nintendo

Een doodle en handtekening van God

 

Ik bekijk de Nintendo kubus van top tot teen en vraag me af: is dit een droom? Is dit een oase? Is this real life? Is this just fantasy? Met een snelle blik spot ik al alle merchandise die ik wil hebben van de begane grond. Ik graai in mijn tas naar mijn portemonnee en heuglijk realiseer ik me dat ik nog zo’n 800 dollar van mijn studentencreditcard te besteden hebt. Yes! De pijnscheut in mijn digitale bankrekening voel ik in juli wel.

Ik begin mijn shoppingspree met een Nintendo hoodie, die tot mijn grote verbazing maar 35 dollar kost. Na twee weken in New York verwachtte ik dat de Nintendo Store net zo overpriced zou zijn als een six pack biertjes in de supermarkt (geen grapje mensen, een sixpack bier kost 15 dollar), maar de bargain hunter in mij werd gerustgesteld. Want zoals jullie weten, less is altijd more. Less money on the pricetag, means more money to spend.

De begane grond bestaat met name uit Nintendo kleding en Mario merchandise. Ook games en Amiibo zijn hier te vinden.

Ik grijp nog een aantal mokken en baan mij een weg naar de eerste verdieping.

 

nintendo world

Koffie smaakt toch beter uit deze Bowser mok

 

Onderweg naar de eerste verdieping spot ik een Mario aan de overwinningsvlag en passeer ik tweeduizend televisieschermen met Nintendo reclames. Wat smaakt het kapitalisme toch goed.

Nintendo World

Als Mario niet de hoofdrol speelt in platform games, verdient ie wat centjes bij op een andere manier

 

De eerste verdieping staat vol met Pokémon en Zelda merchandise. De Zelda merchandise is redelijk geprijsd. Sterker nog, het is best wel goedkoop! Een simpele Link figurine kost hier 10 dollar, terwijl je er in Nederland in game speciaalzaken rond de 40 euro voor dokt. Mijn figurine-liefhebbende-partner sloeg dan ook meteen zijn slag en nam een Link en een Ganondorf mee naar huis.

De Pokémon merchandise was beduidend duurder, maar niet duur. Mokken kosten 15 dollar (tegenover de 10 dollar mokken van andere games) en ook de t-shirts waren iets prijziger dan bijvoorbeeld de Zelda shirts. De keuze aan knuffels was reuze en ik had graag een grote Chikorita willen kopen, maar de ruimte in mijn koffer liet het helaas niet toe.

Nintendo World is naast een superstore ook een host voor verschillende evenementen. Tijdens mijn verblijf van drie weken is er namelijk al een Pokémon en Kirby evenement geweest. Toen ik de winkel bezocht was er een Zelda evenement aan de gang. Gamers konden een exclusieve demo van de opkomende Zelda titel spelen. Ik had helaas geen gouden ticket en moest vanaf de zijlijn kijken hoe anderen genoten…

De lucky basterds.

De lucky basterds.

 

Na drie uur van mijn leven besteed te hebben in de shop, besluit ik dat ik er genoeg van heb en reken ik mijn spulletjes af… Om vervolgens een uur later terug te keren om keycords voor de rest van de redactie in te slaan. ”Welcome back”, zegt de jongen achter de kassa. Kon ik maar op elk moment van mijn leven terugkeren.

nintendo world

Waar mijn Habbo Credits naartoe zijn gegaan

 

Mijn verblijf in New York was prachtig en het bezoek aan Nintendo World was één van de hoogtepunten. Fuck Empire State Building of Lady Liberty; de Nintendo kubus is waar alle magie gebeurt.

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek