BioShock remastered collection onderweg?

bioshock remastered

Het is niet de eerste keer dat dit gerucht te rondte gaat, maar het ziet ernaar uit dat er deze keer meer bewijs is voor de komst van een BioShock remastered collection. Verschijnt de geliefde first person adventure shooter dan nu eindelijk op next-gen consoles?

Het gerucht werd weer levendig dankzij deze tweet, die zogenaamd de gelekte boxart zou bevatten:

De tweet is afkomstig van Xbox Arcade watchdog Lifelower. Daarnaast bevat de tweet een link naar een Taiwaneese game rating site, waarop de remastered collection te vinden is. Hierop wordt echter aangegeven dat de game “to be confirmed” is. 2K, de makers van BioShock, hebben inderdaad zelf nog niet bevestigd of de remastered collection eraan zit te komen of niet.

Afgaande op de ”gelekte boxart”, kunnen we ervan uitgaan dat de collectie BioShock, BioShock 2 en BioShock Infinite zal bevatten. Eventuele DLC zal ook beschikbaar zijn. Dit kan afgeleid worden van de voornaamste locaties in de games, Rapture en Colombia, die beiden vol glorie aanwezig zijn op de boxart.

Geruchten van een eventuele remaster begonnen al in september van vorig jaar, toen de Zuid-Afrikaanse game webshop Raru de bundel gelekt had en aanbood op hun site. Ze vermeldden hierbij dat de collectie zou verschijnen op 27 november 2015. Ook toen had 2K niets bevestigd en werd het gerucht ontkracht en als onwaar bestempeld. Dat nu weer nieuw bewijs voor een eventuele remaster verschijnt, duidt er misschien op dat de BioShock remastered collection en toch aan zit te komen!

BioShock was geliefd vanwege de prachtige setting en meeslepende verhaal. Hoewel de game gedefinieerd wordt als een first person action shooter, is de BioShock-reeks een genre op zich. Hoe vet zou het zijn om deze titel op next-gen consoles in 1080p te kunnen spelen?

Er is nog geen definitieve datum bekend voor de BioShock remaster collection en of hij er uberhaupt zal komen. Mocht er meer nieuws bekend zijn, dan lees je dat uiteraard bij ons!

 

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek