BioWare gaat nieuwe action franchise in 2018 uitbrengen

Bioware nieuwe IP

De eerder bevestigde nieuwe actie franchise van BioWare zal in 2018 uitkomen. Vermoedelijk gaat dit in april worden. Of dat daadwerkelijk zo gaat zijn valt nog te zien. De game zal nieuwe concepten bevatten en zou mogelijk de opvattingen over het actie genre geheel kunnen omgooien. 

BioWare zal met de nieuwe IP een schone lei beginnen. Daarbij komen nieuwe concepten, gameplay en mechanics kijken. Ook het verhaal zal geheel nieuw zijn en speelt zich dan ook af in een geheel uniek nieuw universum. De game moet de denkwijze over het actie genre geheel gaan veranderen. Daarbij gaat de nieuwe IP mensen en vrienden bij elkaar brengen. BioWare is enthousiast over de toekomst van de nieuwe franchise en ziet dan ook de mogelijkheid om een groot, nieuw wereldwijd publiek aan te trekken.

Bioware nieuwe IP

Tijdens verdere Q&A sessies werd duidelijk dat het een action-adventure game betreft. Het zal dus geen RPG worden. De game zal echter wel enkele genres proberen te mixen. Hoe dit uiteindelijk tot vorm komt is niet duidelijk. Het genre mixen komt al jaren voor in de video game industrie. BioWare zegt weer aan de slag te gaan met de RPG character elementen die we van het bedrijf kennen. Daarbij hoort natuurlijk character development en storyline progressie. Dit zal echter allemaal in een meer actie en adventure gerichte wereld gebeuren. Het actie adventure genre is flink aan het groeien en wordt daarmee ook een van de grootste genres.

 

Dat de game een geheel nieuwe IP is wil zeggen dat het niet gebaseerd is op andere franchises. BioWare wil echter niets zeggen totdat zij zeker weten wat het gaat worden. Er zijn al reviews met de topmannen van het bedrijf aan de gang. Deze blijken positief te zijn tegenover het nieuwe project. BioWare manager Aaryn Flynn maakte duidelijk dat het nog lang kan duren voor specifieke details over de nieuwe franchise zullen worden gedeeld. Mogelijk gaat dit pas na de release van Mass Effect Andromeda gebeuren. Het bedrijf hoopt voorlopig dat de fans tevreden zullen zijn met de nieuwe Mass Effect game.

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek