BioWare kondigt ”stiekem” nieuwe IP aan

Zoals we allemaal ondertussen wel weten, heeft afgelopen week de GDC, oftewel de Game Developers Conference, plaatsgevonden in San Francisco. Tijdens dit evenement worden er op het podium veel aankondigingen gedaan, maar BioWare heeft er afgelopen week voor gekozen om dit buiten de spotlights te doen!

Op de laatste dag van GDC gebeurde er iets geks: Alistair McNally, de senior director of creative development, liep tijdens de conferentie rond in een t-shirt met daarop een aankondiging van BioWare’s nieuwste IP. Het probleem: niemand is het opgevallen!

McNally twitterde na afloop de volgende tweets:

De conferentie eindigde op 18 maart en McNally plaatste na afloop doodleuk een tweet waarin hij verkondigt een t-shirt te hebben gedragen met de desbetreffende aankondiging en dat niemand er aandacht aan besteedde. Echter werd, ironisch genoeg, ook aan deze tweets geen aandacht besteed. IGN berichtte er namelijk gisteren pas over en was zelfs een van de eersten!

Ondertussen is het internet als een bezetene op zoek geweest naar een foto van McNally op de GDC. Dat blijkt echter een zware bevalling, als alle foto’s lijken op onderstaande…

gdc bioware

Er lijkt echter schot in de zaak te zitten. Users op het BioWare forum hebben onderstaande foto gevonden. Het lijkt inderdaad op McNally, maar het is niet bevestigd of hij dit ook daadwerkelijk is. Daarnaast staat er niets interessants op zijn t-shirt. BioWare-fans maakten erop uit dat er enkel ”BioWare” op het t-shirt stond en niets anders.

mcnally bioware gdc

Het is vooralsnog dus niet duidelijk om welke IP het draait en of McNally uberhaupt wel een ”stiekeme” aankondiging gedaan heeft. Voor hetzelfde geld haalt de beste man gewoon een grapje met ons uit!

BioWare was al eerder van plan een nieuwe IP uit te brengen, namelijk de 4 vs 1 actie-rpg Shadow Realms. Deze titel werd echter vorig jaar zonder gegeven reden gecancelled. Zal de nieuwe IP van BioWare, als die al gepland staat, het stoffelijk overschot zijn van Shadow Realms? De tijd zal het leren!

Mocht je zelf mee willen doen aan de jacht op McNally’s t-shirt: bekijk alle foto’s van de GDC hier. Heb jij de Gouden Tip? Post hem in de comments en laat het weten aan de fans in dit topic!

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek