BioWare: Nieuwe IP wordt snel onthuld

BioWare nieuwe IP

Zoals we al weten werkt BioWare aan een nieuwe IP. Dat nieuws werd in maart bekend. Nu komt de studio met het bericht dat de nieuwe IP snel onthuld zal worden. EA studio baas Patrick Soderlund bevestigt dat BioWare erg open over de komst van een nieuwe IP is geweest en dat er in de nabije toekomst meer over gesproken zal worden. De studio zal ook blijven focussen op het verbeteren van huidige IPs.

Soderlund beweert dat de video game industrie de laatste jaren veel beter is geworden in het analyseren van wat gaat werken en wat zal floppen. EA doet daarom ook meer onderzoek naar data analysis  en feedback van test groepen om te bepalen wat in productie zal gaan. Soderlund zegt nadrukkelijk dat dit niet wil zeggen dat er alleen nog naar die eisen wordt geproduceerd. De studio’s blijven een eigen identiteit behouden. Er wordt alleen gezorgd voor meer raakvlak met spelers.

EA opende recent ook een vestiging in Stockholm voor de DICE studio’s die spelers zullen filmen en interviewen. EA kan daardoor zien waar spelers vast komen te zitten in een game, wat ze leuk en minder leuk vonden. Een praktische aanpak. Soderlund beweert echter dat niet alles die praktische gang van zaken kan volgen en dat is niet erg, creativiteit blijft voorop staan.

BioWare nieuwe IP

EA kondigde dit jaar vlak voor de E3 al een nieuwe IP van een van haar studio’s aan. Deze werd helaas niet getoond tijdens de E3 briefing. In maart werd duidelijk dat Alistair McNally, die aan het hoofd van de art en design van de studio staat, tijdens de Game Developers Conference een t-shirt droeg met daarop het nieuwe IP. Niemand had het door.

De nieuwe IP wordt in de studio van Mass Effect: Andromeda gemaakt. De game wordt van een nul punt af gemaakt en zal op nieuwe gaming technologie runnen. Deze aankondiging werd in 2012 gedaan. Of destijds naar de Xbox One en PS4 werd verwezen is niet duidelijk.

Ook Motive Studios van EA is bezig aan een nieuwe IP met director Jade Raymond, bekend van Assassin’s Creed. De game zal gigantisch worden, denk daarbij aan Assassin’s Creed en Grand Theft Auto. Deze IP is helaas nog niet aangekondigd.

 

 

 

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek