BioWare verheugt zich op Playstation Meeting

BioWare Playstation Meeting

De teams achter Dragon Age en Mass Effect lijken erg uit te kijken naar de Playstation Meeting. Dat zou kunnen betekenen dat BioWare van plan is een onthulling te maken. Een aantal Twitter posts  van developers van de studio lijken daarop te wijzen. BioWare is heel open geweest in het feit dat zij werken aan een nieuwe IP. Of deze tijdens de meeting onthuld gaat worden is niet duidelijk.

Allistair McNally, hoofd van het design team van de Edmonton, Montreal en Austin BioWare studios postte een opvallende Tweet waarin hij zegt ontzettend verheugd te zijn op de Sony PlayStation Press Conference. Hij verwacht dat er enkele verrassingen wachten. Daarnaast merkte McNally op dat het tijd was voor een nieuwe Twitter Avatar en achtergrond. Deze werden veranderd naar Dragon Age gerelateerde artwork.

Mac Walters, creative director van BioWae reageerde op een enthousiaste fan met de mededeling dat het voor fans van de studio de moeite waard zou kunnen zijn om de PlayStation Meeting te volgen. Mass Effect: Andromeda producer Michael Gamble maakte een vage tweet met enkel de tekst “Oh God, Tomorrow is 7th, isn’t it?”

BioWare Playstation Meeting

Het zou allemaal niets kunnen zijn natuurlijk. Hoewel EA studio baas Patrick Soderlund op 31 augustus bekend maakte dat BioWare hun nieuwe IP binnenkort zal bespreken. Soderlund bevestigde dat er hard gewerkt wordt om nog steeds te pushen voor wat het beste is voor games als Battlefield, FIFA, Madden en Star Wars. Daarnaast wil de studio investeren in nieuwe dingen.

De nieuwe IP wordt in Edmonton ontwikkeld. Daar wordt ook aan Mass Effect: Andromeda gewerkt. BioWare heeft bekend gemaakt dat de nieuwe IP op compleet nieuwe technologie wordt gebouwd. Of dit naar de destijds nieuwe PS4 en Xbox One verwees is niet duidelijk. De nieuwe display picture van McNally doet denken dat er een Dragon Age gerelateerde onthulling komt. De laatste game in de serie was Dragon Age Iquisition. Deze kwam uit op PS4, Xbox One en PC. Een game of the year edition met alle post launch DLC werd ook uitgebracht.

Een Mass Effect Remaster zal het in ieder geval niet worden. EA heeft bekend gemaakt dat zij denken dat remasters van deze games van de aankomende Mass Effect: Andromeda game kunen afleiden. Mogelijk zou het om nieuwe Andromeda gameplay kunnen gaan. In begin augustus werd de belofte gemaakt dat een first look binnenkort zou komen.

 

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek