Bioware werkt hard aan Dragon Age

Dragon Age 4

Ondertussen is bekend geworden dat Bioware bezig is aan Anthem. Hoewel Anthem oogt als een groot project, is duidelijk geworden dat er ook nog steeds aan een volgende Dragon Age game wordt gewerkt. Deze zal de focus leggen op de verhaallijn en personages.

Hoewel recente reportages het erop lieten lijken dat Anthem voorlopig de enige focus was, is de studio ook bezig met Dragon Age. In een tweet van Mark Darrah, Excecutive Producer van zowel Anthem als Dragon Age, werd duidelijk dat er aan beide franchises wordt gewerkt. Darrah zegt enthousiast te zijn over wat hij met ons kan delen in de toekomst.

Dragon Age 4

Darrah sprak al eerder over een volgende game. Details werden niet gedeeld. Echter werd de titel omschreven als een “live” game waarin het verhaal zelfs na de campaign door zou blijven gaan. Of dat in de vorm van random events, DLC of andere mogelijkheden is, is nog niet duidelijk. Hoe de vooruitgang van de titel in elkaar zit is ook niet duidelijk. Anthem werd onlangs uitgesteld tot 2019. De vraag is dan ook of dit impact zal hebben op de Dragon Age titel.

Hoewel de aankondiging ver van officieel is, kunnen we er nu wel zeker van zijn dat een Dragon Age titel in ontwikkeling is. De laatste Dragon Age titel was Inquisition, die in 2014 uitkwam. De game kwam pas na 3 jaar van ontwikkeling uit en verscheen op zowel op de vorige gen consoles als op de huidige. Of dat hetzelfde gaat betekenen voor de volgende titel is niet duidelijk. Het zou natuurlijk zomaar kunnen dat we tegen die tijd alweer een gen verder zijn.

Bioware lijkt op het moment toch echter meer met Anthem bezig te zijn dus een Dragon Age titel, ook al is deze in ontwikkeling, kan nog lang op zich gaan laten wachten

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek