BioWare’s nieuwe IP uitgesteld naar 2019

BioWare nieuwe IP

BioWare is hard aan het werk om alle flaws in Mass Effect: Andromeda weg te werken, maar dat is niet alles waar ze mee bezig zijn. BioWare is in het geheim een nieuwe IP aan het bouwen, maar dat gaat nog ietsjes langer duren.

Oorspronkelijk bedoeld voor een release rond het eerste kwartaal van 2018, wordt de game nu uitgesteld naar het fiscale jaar 2019. Dit geeft BioWare iets meer ruimte om de game op te poetsen en voornamelijk om te leren van de fouten die gemaakt zijn in Mass Effect: Andromeda.

Het nieuws over deze uitstel werd bekend gemaakt tijdens EA’s Fiscal Conference:

“We’re very pleased with the progress of our new action IP from BioWare. The Design is stunning. Gameplay mechanics are excellent, and the action will be exhilarating. The game is built around a live service, and through our creative process, we decided to add more to the disruptive new social design for our players.

To accomodate that, we are moving the launch date for this project into fiscal year ’19.”

De nieuwe IP van BioWare is dus iets anders wat we gewend zijn van de studio achter Dragon Age en Mass Effect. De game zal namelijk “live” worden. Hierbij moet je denken aan zoiets als Destiny, The Division en Ghost Recon: Wildlands.

Ondanks dit uitstel is het goed mogelijk dat we meer te zien krijgen over deze IP tijdens E3 volgende maand.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek