Black Desert Online, hoe staat het ervoor?

Black Desert Online

Black Desert Online was één van die MMORPG games die vorig jaar naar Europa en Amerika kwamen vanuit Korea. Samen met Blade & Soul waren deze twee toch wel de hypes van 2016. Uiteindelijk bleek BDO niet zo’n geweldige keuzes te maken, is dit nu anders? Wat is er inmiddels toegevoegd aan de game?

Black Desert heeft vanaf september/oktober vorig jaar een hele boel content toegevoegd zoals awakenings, meer DLC en expansion content vanuit Korea en andere toevoeging in PvP, de beloningen voor het spelen en nog meer. In dit lapje tekst wil ik degene die verward over de game zijn of misschien terug willen komen even een handje helpen!

Black Desert Online

Pay-to-Win?

Allereerst wil ik de elephant in the room even met jullie bespreken. Er werd halverwege het vorige jaar een keuze gemaakt waar veel Black Desert spelers niet zo blij mee waren. Cash Shop Items mochten vanaf dat moment verkocht worden via de marketplace, of aan spelers direct. Aardig wat spelers verlieten de game omdat hun vonden dat dit Pay-to-Win was. Het grappige hiervan is, dat is het niet zo zeer. De eerste reden hiervoor is het feit dat outfits of dergelijken best wel prijzig zijn, als jij een volledige outfit wilt kopen in de cash shop ben je al snel tussen de twintig/dertig euro kwijt..

Deze cash shop items kan je verkopen in de marketplace voor ongeveer tussen de acht en dertig miljoen aan in-game currency. Dit is vrij weinig geziende dat je wel eventjes dertig euro neer hebt gelegd ervoor. Alleen al om deze reden worden er niet tot vrij weinig cash shop items verkocht in het spel. Mocht je dus bang zijn dat de game volledig Pay-to-Win is geworden? Zet die zorg maar aan de kant, want dat is pure onzin!

Toegevoegde content

Omdat Black Desert natuurlijk aardig voor ligt in de Koreaanse servers, is er voor de EU/NA servers nog genoeg content om uit te brengen. Dit houd de game levendig en groeiend. Er zijn vanaf november tot de dag van vandaag meer dan twintig content updates geweest. De laatste update bevatte de Margoria expansion, bekijk daarvan de trailer hier boven!

Buiten Margoria werden ook de Desert updates toegevoegd halverwege het vorige jaar. In de tussentijd is de game erg verbeterd met een boel Quality-of-Life updates zoals een functie die laat zien waar jij het beste kan gaan grinden om te levelen. Awakenings zijn er nu voor elke class: Warrior, Berserker, Witch, Wizard, Ninja, Kunoichi, Musa, Maehwa, Valkyrie, Tamer, Ranger en Sorceress hebben nu allemaal hun awakening weapons beschikbaar vanaf level 56. Zo zal er in de toekomst alweer vrij snel meer content verschijnen zoals de nieuwe class die in Korea uit is gekomen.

Black Desert Online

The New World

Om dit af te sluiten wil ik het nog even hebben over de megaservers. The New World is een initiatief dat genomen is om een stabielere economie en een hechtere community te creëren. Je hoeft nu niet meer in dezelfde server te zitten om met elkaar te kunnen spelen. Over deze update kan je hier meer lezen. Wel kan ik zeggen dat de game flink erop vooruit is gegaan en ik degene die terug willen komen bij deze aanraad om het een kans te geven! Rewards zijn flink verbeterd dus je zal nu sneller geld verdienen wat de game al minder grindy maakt.

Speel jij nog Black Desert Online, of wil je het na dit gelezen te hebben een kans geven? Laat het ons weten in de reacties hier beneden!

Tags

Over: Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Azari, aka Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek