Black Desert of Blade & Soul?

Er komen in 2016 twee grote MMORPG’s vanuit de andere kant van de wereld naar Europa toe genaamd Black Desert Online en Blade & Soul. Beiden zijn of gaan in Closed Beta. Wij gaan voor jou even een paar specificaties van de games op een rijtje zetten om je een idee te geven van beiden. Misschien kun je hierdoor beter je keuze maken? We zullen zien!

20151015082415a0e86ff2atwtza3i

Dit is niet bedoeld om een wedstrijd te creëren tussen de twee games, maar gewoon om jullie een idee te geven wat de verschillen en vergelijkingen zijn zodat het makkelijker is om een keuze te maken.. Of je speelt ze natuurlijk beiden! Nou, om te beginnen met de:

Graphics.

Blade & Soul maakt gebruik van een oudere engine die de game geen volledige toegang geeft tot de graphics die Black Desert haalt. Wat voor de Blade & Soul spelers wel een voordeel is, is dat mensen met een mindere PC de game wel gewoon zo kunnen instellen dat hij met een optimaal aantal FPS zal lopen. Black Desert aan de andere hand, ziet er veel beter uit, maar trekt ook veel meer van je PC! Om jullie een idee van het verschil te geven zijn hieronder twee afbeeldingen te zien.

20151015081848a0e86f9noivob5bt

B&S met ultra settings.

20151015081951a0e86fap66djbkip

Black Desert met ultra settings

Aesthetics.

Blade & Soul en Black Desert hebben beiden een weide variatie aan character design en customization. Bij Blade & Soul kun jij zelf kiezen om jij die Big-Chested anime achtige meid maakt, of juist gaat voor een combat-ready meisje. Het is allemaal mogelijk! Black Desert heeft daarentegen een meer typisch Koreaans stijltje, de meiden zijn bloedheet en de jongen zijn tough en gespierd. Beide games hebben genoeg keuze in armor, outfits en zo’n dingen. In Blade & Soul heeft elke outfit zelfs een andere ”perk”, stel je wilt open world PvPen, dan is daar een speciale outfit voor, dit kan een voordeel zijn maar ook weer niet!

BD

Black Desert character customization.

BO

Blade & Soul character customization.

Skills & Combat.

Voor deze twee aspecten ga ik de games even apart beschrijven, om te beginnen met..

Black Desert Online: De combat in deze game is uniek, elke class heeft zijn eigen left/right click skills en combat skills. Je kunt wapens upgraden zodat ze sterker worden, je wapen groeit met je mee. Wat erg uniek in deze game is, is dat je mount ook skills bevat.. Elke mount heeft andere en unieke skills en zo moet jij zelf kiezen welke mount jij het liefste bij je hebt op welk moment. Alle skills zien er adembenemend en vloeiend uit en het volledige action-combat systeem maakt de game alleen maar fijner om te spelen.

20151015113301a0e86kme52ygdgb9

Blade & Soul: Ook hier heeft elke class zijn eigen skills en abilities, ook races hebben dit. Wat deze game weer uniek maakt is dat je de mogelijkheid hebt je skills te upgraden zodat deze sterker worden en er mooier uit zullen gaan zien. De game heeft een action-combat systeem net als Black Desert en alle skills werken vloeiend. Wat ook uniek is, is dat bijvoorbeeld de Kung Fu Master class werkt met een combo systeem! Je begint met een wapen en doet deze upgraden door hem andere wapens te ”voeren”.

BS2

Welke game ga jij sowieso proberen? Of ga je ze beide halen? Laat het ons weten in de reacties!

Tags

Over: Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Azari, aka Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek