Blizzard verwijdert kaart uit Hearthstone

Fans van het populaire kaartspel Hearthstone hebben geklaagd over de komst van een nieuwe kaart voor het Priestdeck. De kaart in kwestie zou aantonen hoe slecht de kaarten voor Priests zijn tegenwoordig. Blizzard heeft de kaart dan ook uit de Arena mode van de game verwijderd.

De kaart, genaamd Purify, kost twee mana en laat de speler een kaart uit zijn of haar eigen deck trekken. De speler moet echter wel een friendly minion silencen. Het effect van de spellcard zou volgens sommige fans te slecht zijn voor een cost van twee mana.

De kaart zou toegevoegd worden middels de nieuwe adventure pack die vandaag uitkomt, One Night in Karazhan. De Priest-class ligt al langer onder vuur: fans beweren dat de class de laatste expansions geen goede kaarten gekregen heeft, waardoor deze underpowered is ten opzichte van andere classes. Met name in Arena mode is de Priest niet geliefd. Omdat je hier een keuze moet maken uit verschillende kaarten, en deze allemaal minder goed zijn dan kaarten van andere classes, is het vrijwel onmogelijk een goed deck samen te stellen.

Blizzard geeft toe

Blizzard heeft daarom besloten de Purify kaart uit Arena mode te halen. Hij is nog wel te verkrijgen in pakjes en te gebruiken in andere modi. Ook zegt Blizzard een mogelijkheid te zoeken naar het uitbalanceren van de classes, met name in Arena mode. Ben Brode, lead designer bij Blizzard, geeft toe dat Blizzard een fout gemaakt heeft met de kaart:

“I think we really misread the community sentiment going into the reveal”

Je kunt zijn volledige statement horen in de video hier beneden:

Wat vind jij van de ophef over de kaart? Gaat het echt slecht met de Priest class? Wat zou Blizzard kunnen doen om de class in Hearthstone te verbeteren? Laat het horen in de comments!

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek