Blizzard werkte met Black Ops 3 dev aan Overwatch

Overwatch Blizzard Treyarch

Overwatch is een van de eerste Blizzard games die haar release zowel op pc als de Xbox One en PS4 tegelijk zal zien. Een hele prestatie, gezien de verschillen in coding. Misschien daarom dus dat Blizzard hulp heeft gekregen van developer Treyarch, bekend van onder andere Call of Duty: Black Ops 3, om de shooting te verbeteren voor de console versies.

Assistent game director Aaron Keller vertelde GamesRadar dat Blizzard hulp kreeg van Treyarch ten tijde van de development. Keller onthulde daarnaast ook dat meerdere Activision studios vaker samen werken. Treyarch zou van grote hulp zijn geweest bij het verbeteren van de aim assist. De verbeteringen gelden met name voor controllers. Keller vertelde onder de indruk te zijn van hoe goed de aim assist voelde en hoe behulpzaam Treyarch is geweest in het gehele proces.

Keller liet los dat wanneer het team achter Destiny nog aan de game bezig waren, zij graag met de mensen achter World of Warcraft wilden spreken. Met name om inzicht te krijgen in hoe de content tot leven komt. Daarnaast zou er veel contact zijn geweest met Treyarch om te kijken naar game engine features en hoe deze in elkaar steken.

Overwatch Blizzard Treyarch

Keller vertelde dat Blizzard de focus wil leggen op het afstellen van de verschillende Overwatch versies. De bedoeling is dus dat zowel de PS4 als de Xbox One en PC versie dezelfde features zullen krijgen. De grote updates zullen dan ook zo dicht mogelijk op elkaar releasen op de verschillende platforms. Wanneer het aankomt op kleine updates en bug fixes zou dat nog kunnen veranderen. Keller legde uit dat dit komt door de verschillen van platforms en de code bases.

Overwatch zal op 24 mei uitkomen en beschikt over een aparte stijl en een grote cast aan verschillende vechters waaronder soldaten, wetenschappers, huurmoordenaars en andere vreemde wezens

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek