Blizzard’s platform Battle.net wordt Blizzard tech

blizzard tech

Overwatch, Diablo 3, World of Warcraft, Starcraft 2, Hearthstone en Heroes of the Storm spelers zullen wel bekend zijn met de client van Blizzard genaamd Battle.net. De naam van dit platform zal binnenkort veranderd worden naar Blizzard tech.

Jaren geleden is Blizzard begonnen met Battle.net en hadden we allemaal ideeën in hun hoofd over wat het zou moeten worden. Maar hadden geen idee dat ze het ook gingen bereiken, en dat het zo goed werkte als dat het nu doet. Alle Blizzard games binnen één platform, waarbij je met één account op alle games terecht kunt en vrienden toe kunt voegen.

“Over time, though, we’ve seen that there’s been occasional confusion and inefficiencies related to having two separate identities under which everything falls—Blizzard and Battle.net.”

Jaren later, zo ongeveer nu, heeft Blizzard in de gaten gekregen dat er af en toe verwarring ontstaat bij spelers die nieuw zijn en nog niet bekend zijn met Battle.net. Alle games en services die worden aangeboden vallen namelijk onder Blizzard, maar ook onder Battle.net en dat slaat eigenlijk helemaal nergens op. Daarom gaat het platform binnenkort een andere naam krijgen, namelijk: Blizzard tech.

De oplettende lezer heeft al in de gaten dat Blizzard al begonnen is met hun handtekening achter laten op services die zij aanbieden. Zo heb je bijvoorbeeld ‘Blizzard Streaming’ en ‘Blizzard voice’. De volgende in dit rijtje zal ‘Blizzard tech’ zijn. Zo kunnen nieuwe gebruikers makkelijker de link leggen tussen het platform en de games.

Of de Battle.net app en website hierdoor een ander uiterlijk gaan krijgen werd niet besproken, maar tot nu toe lijkt het er op dat alleen de naam wordt gewijzigd om verwarring te voorkomen.

Heb jij wel eens problemen gehad met het feit dat Battle.net een heel andere naam heeft dan Blizzard zelf? Wij zijn benieuwd! Wat vinden we van de nieuwe naam trouwens?

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek