Bungie verwijdert Destiny 2 armour met haat symbool

destiny 2 activision bungie

Oeps, foutje! Dat is wat er de laatste paar uren de rondte gaat op Twitter als het op Destiny 2 aankomt. Een bepaald armour onderdeel waar Guardians uit kunnen kiezen bevat een print dat sterk lijkt op een zeer specifiek haat symbool. Bungie gaat hier snel iets aan veranderen.

De armour piece waar we over spreken draagt de naam Road Complex AA1. Op de mouwen van deze piece staan een aantal symbolen afgebeeld die sterk overeenkomen met het Kekistan symbool. Bungie geeft aan dat ze het niet met opzet zo ontworpen hebben. Zeer waarschijnlijk wisten ze niet eens van “Kekistan” af, zoals de meeste mensen onder ons.

Kekistan is namelijk een fictief “land” dat bedacht is door leden van het beruchte forum “4chan”. Hoe Kekistan precies in elkaar steekt is erg ingewikkeld. Mocht je er meer over willen weten dan is Google je beste vriend. Het komt er in ieder geval op neer dat één bepaalde, of meerdere etniciteiten worden benadeeld. Bungie bied haar excuses aan en gaat actie ondernemen.

Of de hele piece wordt verwijderd is nog onduidelijk, maar de meest voor de hand liggende optie zal zijn om het symbool te veranderen. In de afbeelding hier beneden staat de arm afgebeeld.

Destiny 2 armpiece

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek