Call of Duty Infinite Warfare draait voor geen meter op PC

Modern Warfare

Op 4 november was het eindelijk zo ver. Call of Duty Infinite Warfare verscheen. Niet iedereen was er even enthousiast over, sterker nog. De meeste waren meer enthousiast over de remaster van Call of Duty 4 Modern Warfare die er bij krijgt in de Legacy Edition. 

Een nieuwe Call of Duty betekent weer een record aantal aan online spelers. Rond midnight launch en voornamelijk de daarop volgende week is het prime time voor Activision. Geweldige cijfers verschijnen weken later over het aantal gespeelde games en online spelers tijdens de release van de nieuwe shooter. Is dat nu verleden tijd?

Het lijkt er wel op. Statistieken liegen niet en als we onderstaande statistieken mogen geloven zien we dat Call of Duty Infinite Warfare een van de slechtste games in de serie ooit is op Steam.

Uit de cijfers hierboven zien we dat het record aantal spelers online (Steam) staat op 15.312 spelers. Een van de redenen waarom er zo weinig spelers zijn is omdat spelers die de game kopen via de Windows 10 store NIET kunnen samen spelen met mensen die de game hebben gekocht via Steam. Een hele stomme en vreemde beslissing. Vanwege Spelerstekort is de game nu tijdelijk afgeprijsd in de Windows 10 store.

Vergeleken met Black Ops 3 heeft Infinite Warfare meer dan vier keer minder spelers gehad op dezelfde tijd.

En een heel stom voorbeeld, maar Farming Simulator 17 heeft meer dan twee keer zoveel spelers tegelijk online gehad dan Infinite Warfare! Dit is werkelijk absurd. Call of Duty staat bekend als de bekendste shooter, samen met Battlefield. Om vervolgens zo’n slechte spelersaantallen te tonen op PC is beschamend.

Ja, maar Call of Duty Modern Warfare Remastered is dan waarschijnlijk de reden dat niemand online op Infinite Warfare, toch? FOUT! Deze game doet het namelijk nog slechter dan Infinite Warfare. Zeer waarschijnlijk door de absurde prijs van de Legacy Edition en de originele Modern Warfare 4 is nog steeds bespeelbaar op PC.

Laat ons weten in de reacties wat jij vind van de verrassend slechte prestatie van de nieuwe Call of Duty op de PC community.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek