Call of Duty 2016 van Infinity Ward

Infinity Ward

De nieuwe Call of Duty die dit jaar nog op de markt zal verschijnen wordt ontwikkelt door Infinity Ward. Dat liet Activision Blizzard weten tijdens hun presentatie over de kwartaalcijfers. Vreemd genoeg verwacht Activision niet dat het net zo’n groot succes zal worden als de laatst uitgebrachte Call of Duty Black Ops 3.

Het is dan misschien geen echte verassing dat de nieuwe Call of Duty door Infinity Ward ontwikkeld wordt. Call of Duty wordt namelijk gemaakt door drie verschillende studio’s. Het ene jaar zorgt Infinity Ward voor een nieuwe shooter in de reeks, het jaar daarop Sledgehammer Games en vervolgens zal Treyarch het derde jaar hun game uit brengen. Daarna begint het weer van voor af aan.

Infinity Ward, wie waren dat ook alweer? Bekend van de bekende Modern Warfare reeks natuurlijk. Hun laatste uitgebrachte Call of Duty was Ghosts welke helaas minder goed ontvangen werd door de community dan eerdere Call of Duty games. Hoe ze het dit jaar gaan uitpakken is nog maar de vraag.

Daarnaast heeft Activision ook laten weten dat er een nieuwe Skylanders game gaat uitkomen dit jaar en dat hun vorige Skylanders game: SuperChargers helaas niet zo lekker presteerde als dat ze verwacht hadden. Hetzelfde verhaal kwam ook naar voren toen ze bekend maakte dat Guitar Hero Live ook niet zo’s denderend succes bleek te zijn.

Zodra er meer nieuw over de nieuwe Call of Duty beschikbaar komt zal je dat weer allemaal terug lezen op de website, maar zo ver is het nog lang niet. De eerste uitbreiding voor Black Ops 3 is net uitgebracht voor de Playstation 4 en in maart zal deze ook op de PC en Xbox One beschikbaar komen.

Wat verwachten jullie van de nieuwe Call of Duty? In wat voor setting zal het zich deze keer afspelen? Keren ze terug naar de tweede wereldoorlog, modern warfare 4 of alweer een futuristische shooter?

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek