Call of Duty: WWII krijgt weer servers

Call of Duty: WWII is nog niet zo heel lang op de markt en de game wordt al volop gespeeld. Echter ging de game niet goed van start. De servers hadden namelijk problemen met het verwerken van het aantal spelers.

Alhoewel de game niet goed van start is gegaan met betrekking op de backend, wordt de game toch nog goed ontvangen. Ontwikkelaar Sledgehammer Games had tijdelijk de servers uitgezet om alle problemen te verhelpen. De spelers moesten daarom een korte tijd gebruik maken van een P2P setup zoals de oude Call of Duty games waren.

Nu alle tests gelukt zijn heeft de ontwikkelaar besloten om de servers weer voor alle platformen online te gooien. Dit is goed nieuws voor de community aangezien zij in P2P matches nogal vaak last hebben van bevroren potjes als er een andere host gekozen wordt of andere kleine irritante dingetjes die gebeuren in de match.

Alles loopt lekker, of toch niet?

Niet alles is echter verholpen. Headquarters, een social space die vergelijkbaar is aan de Tower in Destiny 2, werkt nog niet zoals het hoort. Wel hebben zij deze plek solo-only gemaakt met de mogelijkheid om je vrienden handmatig uit te nodigen. Volgens Sledgehammer Games wordt hier aan gewerkt en hebben zij deze beslissing genomen om de game toch meer speelplezier te geven.

“HQ is best enjoyed with a thriving, fully populated social community interacting together, so hang in there while we address the most pressing concerns first.”

– Sledgehammer games over Call of Duty: WWII

Verder is er voor PC een patch uitgekomen die veel platform-specifieke problemen verhelpt. De patch doet niet alleen dat, ook is deze geïmplementeerd om cheaters en hackers te straffen. Een permanente ban kun je dus verwachten als jij een voordeel hebt over andere spelers.

De game werkt dus nog niet perfect, met name de multiplayer die een zware impact heeft gehad. De ontwikkelaar heeft om deze reden de micro-transacties ook uitgesteld.

Tags

Over: Joel Lemmrich

Het is de jongen Nephilim van het internet. Ook bekend als HBO drop out omdat ik dedicated aan gamen ben. Streamen is een nieuw ding waar ik mee bezig probeer te zijn maar dat gaat moeilijk in deze harde wereld. See you online.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek