Carnaval: Alaaf, Alaaf, Alaaf!

Carnaval

Het zuiden van het land gaat de komende dagen al hossend in de polonaise in de meest creatieve, lucratieve en waanzinnige kostuums van de ene naar de andere kroeg. Om vervolgens weer te eindigen waar ze begonnen zijn. Het is Carnaval en ik zeg Alaaf, Alaaf, Alaaf! Het perfecte excuus om weer eens een weekend column uit mijn mouw te schudden.

Ik las vandaag op nu.nl hoe mensen dachten over Carnaval. Ze hebben ruim 5000 mensen om hun mening gevraagd omtrent carnaval. Vele van de ondervraagden wisten niet precies wat ze nou van Carnaval moesten vinden. Want ja, waarom gaan mensen 5 dagen lang verkleed als soldaat, varken, krokodil, astronaut, banaan, noem het maar op, de kroegentocht doen? Nou daar zit toch bij vele een grotere betekenis achter dan dat je in eerste instantie zou verwachten.

Sowieso wordt carnaval gebruikt om je frustraties die je het hele jaar hebt opgespaard er eens lekker uit te zuipen en uit te hossen. Daarnaast is Carnaval de ultieme manier om nieuwe mensen te leren kennen en val je eindelijk een keer niet op tijdens het stappen met carnaval. Daarnaast is er niks lekkerder dan dat je om half zes ’s morgens een keer thuis aan komt om dan eieren te gaan eten! Daarnaast brengt carnaval een hoop saamhorigheid in steden en in dorpen. En worden in de optochten voornamelijk aangegrepen om de lokale bestuurders in de zeik te zetten en hier mee een statement af te geven. Niet dat het zin heeft, maar het is wel lekker om je frustraties op die manier kwijt te kunnen.

Of mensen, voornamelijk boven de rivieren, iets aan deze uitleg hebben, betwijfel ik.  De meeste snappen nog steeds niet wat het nou precies inhoudt. Het heeft eerlijk gezegd ook weinig zin om hen het nogmaals uit te leggen. Hoe dan ook ik, als Brabander, neem het er van de komende dagen. Optochten, kroegen, kruiken schrobbeler, bier, vrienden, gek verkleed, gek doen, en eieren eten. Mooi leven!

Prettig weekend, en laat even weten wat jullie gaan doen dit weekend.
Alaaf, Alaaf, Alaaf!

Tags

Over: Draadloosstroom

Hoi !

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek