CD Projekt Red krijgt 7 miljoen voor onderzoek

De Poolse regering heeft CD Projekt Red zo’n 30 miljoen PLN gegeven. Dat is ongeveer 7 miljoen dollar. De bedoeling is dat de developer onderzoek gaat doen naar nieuwe features waaronder seamless multiplayer en city building. CD Projekt Red heeft 4 aanvragen voor financiële steun gedaan. Deze werden allemaal goedgekeurd. 

De steun komt van het Pools Nationaal Centrum van Onderzoek en het GameINN programma. De bedoeling is dat er aan City creation, Seamless multiplayer, cinematic feel en animatie expertise wordt gewerkt. Dat wil niet zeggen dat toekomstige games deze features ook krijgen. Er wordt enkel onderzoek gedaan. Volgens CD Projekt Red president Adam Kicinski is het ontwikkelen van games een hyper innovatieve bezigheid die enorm veel risico’s met zich meebrengt. Het is een proces van experimenteren, fouten maken en daarvan leren. Zo ontstaan dan weer prototypes. De financiële steun maakt het een stuk makkelijker om dit soort risico’s te nemen en verder te experimenteren.

CD Projekt Red

DC Projekt Red was niet de enige die steun kreeg. Vele andere developers kregen ook steun. In totaal gaf de Poolse regering zo’n 45 miljoen uit voor 40 video games. Onder de andere developers waren Techland, CI Games, 11 Bit Studios, Bloober Team, Fuero Games, The Farm 51 en Vivid Games.

CD Projekt Red werkt momenteel zelf aan Gwent: The Witcher Card Game en Cyberpunk 2077. Over Cyberpunk is nog niet veel bekend. De game zou ergens tussen 2017 en 2021 een release krijgen samen met een andere AAA RGP titel. Ook daar is nog niets over bekend. Cyberpunk 2077 moet zelfs nog aangekondigd worden. De game werd eerder dit jaar tijdens een briefing onthuld. Het team dat werkt aan Cyberpunk bestaat uit een flink aantal man meer dan het team achter The Witcher 3. In augustus had het bedrijf 60 vacatures voor het werken aan (vooral de vehicle gameplay) de game. De developer wil niet verder ingaan op de game en de details. Niet totdat ze iets hebben om te laten zien.

 

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek