SPONSORS

PARTNERS

intheGame Kinguin Deals

Armin van Buuren – Sunny Days

Wolfenstein II: The New Colossus – Roswell Mission

Cheaten, wie deed het vroeger niet?

cheaten

In de afgelopen 20 jaar is er veel veranderd met de cheats die gebruikt kunnen worden terwijl je aan het gamen bent. Waar het vroeger simpele commando’s waren zoals GOD typen bij Commander Keen. Zo complex en voornamelijk spel bedervend zijn de huidige mods / trainers, hoe je ze ook wilt noemen, tegenwoordig. Zo erg zelfs dat complete spellen ten gronden lijken te worden gebracht door mensen die geen skills hebben en al helemaal geen weet hoe je überhaupt moet gamen.

Een korte intro over een omstreden onderwerp die je op twee manier kunt beredeneren. Echter is er maar een beredenering de beste. Vroeger in een ander millennium, een andere eeuw, alweer 16 jaar geleden, gingen we met onze bieb pas de bibliotheek binnen om cheat games boeken te lenen. Meestal waren deze boeken uitgeleend…. En deze boeken beschouwde wij als de ware heilige boeken. Want met deze boeken konden wij games uitspelen zoals Tom Clancy’s Rainbow Six war games 1998 en Starcraft. En waren we ineens een stuk beter in het creëren van onze legers in Anno 1602 of was ons pretpark bij Rollercoaster tycoon ineens de blikvanger. Om nog maar te zwijgen over de cheats die we als kleine joggies al gebruikte om eindelijk Adolf Hitler te verslaan in Wolfstein 3D.

Later werden de cheats gebruikt om je droomhuis te kunnen bouwen bij de sims, om vervolgens de sims niet meer te spelen. Echter worden de cheats, geloof het of niet, standaard verwerkt worden in games misbruikt door steeds meer mensen online. Om een goed voorbeeld te noemen Battlefield 4, waar vele mensen cheats gebruiken. Om nog maar te zwijgen over bots en dergelijken die het spel compleet verpesten.

Begrijp me niet verkeerd ik ben niet een voorstander van online cheaten of het online gebruiken van mods. Echter vind ik het niet meer dan normaal dat je in de offline games cheats gebruikt om een missie te kunnen voltooien, of om je miljoenen stad nog groter te laten groeien.

Gerelateerde berichten

Tags

Over: Draadloosstroom

Hoi !

Dit vind je misschien ook leuk...

 • Pascal

  Cheats waarmee jouw speelplezier omhoog gaat en die van een ander niet naar beneden zijn oke. (En dat is inderdaad 9 van de 10x een offline game :razz:)

 • Ik heb vroeger echt super vaak gecheat. Vooral op m’n PlayStation 2 en Wii.

  Op de PlayStation heb ik echt honderden uren GTA:SA gespeeld met de money, weapons en god mode hack, dat was echt geweldig!

  Op de Wii heb ik de online servers van MW3 gehackt omdat daar geen beveiliging op zat. Ik had een hack dat ik alleenmaar dood kon met een headshot en dat ik zelf infinite ammo en niet hoefde te herladen. Bovendien krijg ik elke paar kills alle killstreaks. Elk potje eindigen als 50-5 ofzo, dat was pas een tijd.

 • Ik vindt offline cheaten ook niet verkeerd (single player games), extra
  monies in Sim City, of IDDQD (iemand die het vast kent).

  Zelf doe ik het ook, eerst de game gewoon spelen en om daarna het zo kapot mogelijk te maken voor wat extra game time + fun. (Skyrim modding <3)

  Enige issue is de online cheats / mods.

  Bijvoorbeeld bij American's Army (shooter) heb ik ooit bij een clan gezeten en als
  je graphics lager stond dan een bepaalde setting werdt je gekicked,
  bleek dat onder een bepaalde setting kon je door smoke grenades heen
  kijken. Aim Bots, Wallhacks, en exploits zijn voor mij de online game killers.

  Offline cheats zijn niet echt game killing, het enige voor offline games dat
  echt killing is is als het gewoon een super slecht spel is….I'm
  looking at you Aliens: Colonial Marines

 • Oke oke omdat iedereen aan het opbiechten is:
  HOW DO YOU TURN THIS ON

  Ik heb vaker gecheat op gta, lijstje met codes bij de disc in het hoesje duwen, maar niemand had dat lijstje nodig want na 4 uur spelen kende iedereen elke code voor gta uit zijn hoofd, zelfs nu kan ik nog een jetpack spawnen uit mijn hoofd!

  Daarnaast moet ik eerlijk bekennen dat ik ook op mw2 online heb gecheat op dd ps3.. Beetje klooien in een kladblok bestandje zorgde ervoor dat ik totaal geen recoil had en een clipsize van 9000.. De sensitivity van 10000 had ik na 1 game wel weer terugveranderd naar 8…

  Maarja online cheaters zijn ronduit kudt. Ik word gek op GTA Online. Iedere lobby, alleen maar modders die je laten suiciden….

  • Pascal

   Past er een jetpack in jouw hoofd…!? o.O

 • New Deep House

  Met de sims :$

Advertentie

Deze maand

Spring naar werkbalk