Cheaten, wie deed het vroeger niet?

cheaten

In de afgelopen 20 jaar is er veel veranderd met de cheats die gebruikt kunnen worden terwijl je aan het gamen bent. Waar het vroeger simpele commando’s waren zoals GOD typen bij Commander Keen. Zo complex en voornamelijk spel bedervend zijn de huidige mods / trainers, hoe je ze ook wilt noemen, tegenwoordig. Zo erg zelfs dat complete spellen ten gronden lijken te worden gebracht door mensen die geen skills hebben en al helemaal geen weet hoe je überhaupt moet gamen.

Een korte intro over een omstreden onderwerp die je op twee manier kunt beredeneren. Echter is er maar een beredenering de beste. Vroeger in een ander millennium, een andere eeuw, alweer 16 jaar geleden, gingen we met onze bieb pas de bibliotheek binnen om cheat games boeken te lenen. Meestal waren deze boeken uitgeleend…. En deze boeken beschouwde wij als de ware heilige boeken. Want met deze boeken konden wij games uitspelen zoals Tom Clancy’s Rainbow Six war games 1998 en Starcraft. En waren we ineens een stuk beter in het creëren van onze legers in Anno 1602 of was ons pretpark bij Rollercoaster tycoon ineens de blikvanger. Om nog maar te zwijgen over de cheats die we als kleine joggies al gebruikte om eindelijk Adolf Hitler te verslaan in Wolfstein 3D.

Later werden de cheats gebruikt om je droomhuis te kunnen bouwen bij de sims, om vervolgens de sims niet meer te spelen. Echter worden de cheats, geloof het of niet, standaard verwerkt worden in games misbruikt door steeds meer mensen online. Om een goed voorbeeld te noemen Battlefield 4, waar vele mensen cheats gebruiken. Om nog maar te zwijgen over bots en dergelijken die het spel compleet verpesten.

Begrijp me niet verkeerd ik ben niet een voorstander van online cheaten of het online gebruiken van mods. Echter vind ik het niet meer dan normaal dat je in de offline games cheats gebruikt om een missie te kunnen voltooien, of om je miljoenen stad nog groter te laten groeien.

Tags

Over: Draadloosstroom

Hoi !

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek