China heft Console ban op!

Nintendo console

De berichten dat de ban op de productie en verkoop van gaming consoles in heel China zou worden opgeheven kwamen eerder dit jaar al binnen sijpelen. maar nu is dit ook officieel bevestigd door het Chinese ministerie van Cultuur. Alle Console fabrikanten zouden in principe hun consoles in heel China kunnen gaan produceren en  verkopen. Dit is momenteel alleen nog mogelijk in een beperkte handelszone in Shanghai.

De Chinese beurs heeft 30% van zijn waarde verloren in een paar weken tijd. De werkloosheid stijgt, de Chinese overheid ziet haar volk moderner en meer en meer westers worden. En ja wat doe je dan? Je gaat Buitenlandse bedrijven toestaan om consoles overal in China te produceren en te verkopen. Zo krijg je meer mensen die aan een baan komen, een grotere koopkracht. Voila China komt uit de malaise door de Gamers! Momenteel is het nog onduidelijk wanneer de ban precies opgeheven wordt. Maar het feit dat de Chinese overheid nu uit de kast komt door hier officieel over te communiceren naar de buiten wereld. Doet het toch vermoeden dat de ban op de Gaming Consoles nog dit jaar opgeheven zal worden.

Maar de grote ham vraag komt nog. Hoe snel kunnen Sony en Microsoft op deze nieuwe Markt anticiperen? En komen Sony en Microsoft er überhaupt wel tussen? De kans bestaat natuurlijk dat China beperkende maatregelen zal opleggen. Zoals de inhoud qua content maar ook de naamgeving, het blijft een communistisch land. Mocht de ban op de productie en de verkoop van gaming consoles daadwerkelijk nog dit jaar opgeheven worden zal dit de Chinese gaming markt openbreken en vooral evolueren. Door dat er al 15 jaar geen consoles meer mochten worden verkocht speelt de gemiddelde Chinees zijn games op de Computer of op zijn Smartphone. De Chinese gaming markt wordt momenteel geraamd op zo’n 20 miljard euro. Mochten de consoles verkocht worden in China zal dit naar alle waarschijnlijkheid flink stijgen.

Nu nog openbare WC’s in Noord-Korea en de wereld is weer een grote blije bedoeling met blije mensen. Je zult maar moeten poepen in Noord-Korea terwijl je daar rijdt met je auto. Dan kan je met je PS Vita of Wii U gewoon daar naar de WC!

Tags

Over: Draadloosstroom

Hoi !

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek