Cities: Skylines bereikt 2 miljoen sales, gratis DLC in de maak

Cities: Skylines DLC

De SimCity-achtige game Cities: Skylines heeft de twee miljoen sales wereldwijd bereikt. Uitgever Paradox Interactive kondigde het bereiken van de mijlpaal deze week aan. Het goed ontvangen PC spel, gemaakt door developer Colossal Order, kwam vorig jaar uit. De twee miljoen sales zouden een combinatie van PC, Mac en Linux sales zijn.

Skylines verkocht al 250 duizend exemplaren binnen de eerste 24 uur na release. Daarmee werd de game de snelst verkopende tot nu toe voor Paradox. Om de eerste verjaardag en het enorme succes van de game te vieren, zal deze maand een gratis content update met nieuwe features uitkomen. De update zal 22 maart uitkomen en zal content met een landschap creator thema hebben. Ook zullen er milde terraforming opties komen voor bestaande steden. Daarnaast zal de update het mogelijk maken om kanalen toe te voegen.

Cities Skylines DLC

Paradox plaatste al een video waarin werd gesproken over de prestaties van de game. Opmerkelijk is dat development voor Skylines begon met negen mensen. Nu bestaat het team uit zestien mensen. “Het team is zwaar onder de indruk van de feedback van spelers over Cities: Skylines en het succes dat het spel in een korte tijd heeft bereikt” aldus Colossal Order CEO Mariina Hallikainen. Hallikainen merkte op dat het team al wist dat het maken van een city building game met zo’n klein team een ambitieus project was. Toch was het een groot doel voor het team en ze zijn er dan ook zelfverzekerd mee aan de slag gegaan. Het bedrijf wil de spelers bedanken en belooft daarnaast dat er veel meer aantocht is voor de 2 miljoen spelers van Cities: Skylines.

Colossal Order maakte bekend dat er een sweepstakes wedstrijd zal komen. De winnende speler zal een reis naar de studio in Tampere, Finland winnen. Daarbij komt een tour van de studio en toegang tot de anniversary party van de game.

 

 

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek