Cities: Skylines komt dit jaar naar de Xbox One

Cities: Skylines Xbox One

Paradox Interactive heeft een reveal trailer van Cities: Skylines voor de Xbox One op YouTube geplaatst. De game zal een port krijgen naar de Xbox One en nog dit jaar. De port zal in Spring 2017 uitgebracht worden. 

Aan de reveal trailer te zien zal er weinig aan de game veranderen ten opzichte van de pc versie. Het doel van de game is om een succesvolle stad op te bouwen. Dit lijkt misschien makkelijk, maar hier komt een hoop bij kijken. Je moet er namelijk voor zorgen dat er genoeg water aanwezig is, dat het verkeer goed gereld is, het vuilnis opgehaald wordt en nog veel meer.

Xbox One versie

De port naar de Xbox One zal naast de gewone game ook de expansion After Dark bevatten. Deze expansion biedt naast extra’s als belangrijkste upgrade een dag en nachtcyclus. Hoe het met de verdere expansions zal gaan is nog niet duidelijk. Hoogstwaarschijnlijk zullen deze in de loop van de tijd ook voor de Xbox One beschikbaar worden, maar niks is zeker. Voor meer informatie over de Xbox One versie van Cities kun je terecht op de website.

Cities: Skylines is een groot succes op de pc en het zal nu de vraag worden of dit zich ook vertaalt naar de Xbox One. Het wordt wel eens gedacht dat city builder games op een console minder goed werken, omdat de besturing minder vloeiend verloopt. Het wordt dus even afwachten of de game net zo goed werkt als op de pc.

Tags

Over: Remco Brom

Mijn naam is Remco. Ik ben redactielid bij intheGame. Op dit moment ben ik bezig met mijn master politicologie op de universiteit. Alle overige tijd die ik heb, probeer ik zoveel mogelijk aan gamen te besteden. In de toekomst zou ik graag een game ontwerpen, die een toegevoegde waarde kan hebben voor de samenleving.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek