Cities: Skylines voor Xbox One vanaf vandaag verkrijgbaar

Cities: Skylines Xbox One

Cities: Skylines kwam 2 jaar geleden uit op de PC. Het is een city simulator game, die het genre naar een nieuw niveau bracht. Naast het bouwen van een stad moest je als speler namelijk het gehele stadsleven managen. De PC game van 2 jaar geleden is vanaf vandaag ook verkrijgbaar op de Xbox One.

De grote vraag bij de aankondiging van Cities: Skylines voor de Xbox One was of een city simulator wel speelbaar zou zijn op een console. Simulator games vragen namelijk om een grote mate van management en dit is gemakkelijk uit te voeren met een muis. Dit weerhield Paradox Interactive er echter niet van om de sprong te wagen. Vanaf vandaag is Cities: Skylines verkrijgbaar op de Xbox One. Naast de basisgame krijg je er ook meteen de After Dark expansion bij. In het filmpje hieronder laat Paradox zien hoe de gameplay op de Xbox One in zijn werk gaat.

Expansions

De PC-versie van Cities: Skylines bevat echter al meerdere expansions. Naast de After Dark expansion zijn er namelijk ook nog Snowfall en Natural Disasters. En binnenkort komt hier nog de aangekondigde Mass Transit expansion bij. Of al deze expansions ook naar de Xbox One-versie komen is nog niet duidelijk. Dit moeten we nog even afwachten. De PC-versie van Cities: Skylines was een groot succes en het is nu de vraag of de Xbox One-versie het succes kan evenaren. Als spelers met de besturing om kunnen gaan en dit geen gebrek is ten opzichte van de PC-versie lijkt er geen reden te zijn waarom het geen succes zal worden.

Er is voor Europese spelers ook nog een extraatje. De Xbox One-versie van Cities: Skylines is namelijk alleen in Europa ook als hard copy te krijgen. De rest van de wereld kan de game alleen maar digitaal kopen.

Tags

Over: Remco Brom

Mijn naam is Remco. Ik ben redactielid bij intheGame. Op dit moment ben ik bezig met mijn master politicologie op de universiteit. Alle overige tijd die ik heb, probeer ik zoveel mogelijk aan gamen te besteden. In de toekomst zou ik graag een game ontwerpen, die een toegevoegde waarde kan hebben voor de samenleving.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek