Gamescom Indie Award genomineerde Code 7 op Kickstarter

code 7

De next-gen text adventure Code 7 zoekt financiële donaties via Kickstarter. De games proloog episode 0: Allocation was op Gamescom 2016 genomineerd voor de Gamescom Indie Award 2016.

Verhaal

De mensheid wil nederzettingen gaan opbouwen in nieuwe sterrenstelsels. Een klein team professionals wordt er als eerste op uit gestuurd om de eerste interstellaire kolonie op te zetten, maar opeens is er geen contact meer.

Hacker Alex (gespeeld door jou) moet samen met partner Sam de verschrikkelijke waarheid achterhalen van wat er gebeurd is op het ruimtestation.

Code 7

Gameplay

De complete game is een MS-DOS achtig systeem dat je gebruikt om puzzels op te lossen en verder te komen in het verhaal. Speciale commandos manipuleren objecten in de game. Hack computer systemen voor informatie of wachtwoorden en communiceer met NPC’s zodat ze je ogen, oren en handen zijn als jij ze helpt te navigeren door gevaarlijke omgevingen

De proloog van Code 7 kun je gratis downloaden om te kijken of deze game voor jou is voordat je naar Kickstarter gaat om te doneren. Buiten episode 0 zullen er nog 5 episodes komen. Elke episode zal een gemiddelde speeltijd hebben van 1,5 uur. De game zal gerealiseerd worden als ze minimaal een bedrag van €15.000,- binnen halen. Mochten ze dit bedrag niet halen, dan proberen ze alsnog de game uit te brengen maar dan met minder content en stem acteurs. Er zijn maar liefst 17 “pledge” niveaus die elk weer hun eigen speciale beloningen hebben. Dit verschilt van een bedankje tot zelfs je naam bij Executive Producer.

Op het moment van het schrijven van dit artikel hebben ze 141 donateurs met een totaal bedrag van €4392,- geworven. Met nog 31 dagen te gaan lijkt het erop dat het totaal bedrag zal behaald worden.

Als de financiering een succes is proberen ze episode 1 van code 7 in april 2017 uit te geven.

Zie hieronder de Code 7 Gamescom trailer:

Ga jij deze game financieren of wil je hem alleen spelen? Laat het ons weten!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek