Codemasters gaat zich volledig richten op racegames

Codemasters

Codemasters heeft in een verklaring aangeven dat het zich weer volledig zal gaan richten op Racegames. En dat hierbij een van zijn studio’s in Malta zal worden gesloten. De studio in Malta is vorig jaar geopend en zou zich voornamelijk focussen op het ontwikkelen van games voor de Smartphone. De medewerkers van de Maltese studio krijgen de mogelijkheid om aan de slag te gaan bij een van de andere studio’s van Codemasters.

We kennen Codemasters als een van de studio’s die zich voornamelijk richt op Racegames, en hierbij zeer geslaagde titels al heeft uitgebracht. Denk bijvoorbeeld aan de Collin Mcrae’s rally games en de Formula 1 games die ze jaarlijks uitbrengen. Je kunt gerust stellen dat de medewerkers van Codemasters hun hart verpand hebben aan racegames. Een wel bekend virus die vele op de wereld met zich mee dragen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Codemasters de stekker heeft getrokken uit de studio in Malta. Diezelfde studio werd vorig jaar pas geopend, maar moet nu dus alweer dicht. De studio had twee games afgeleverd. Battle Decks en het onlangs uitgebrachte Overlord: Fellowship of Evil. Echter bleven de resultaten achter op de verwachtingen die Codemasters had. Codemasters gaf de volgende statement, de complete statement is hier te lezen.

“While it’s been great to explore projects outside of racing, we know that our hearts belong to racing in all its many glorious forms. The success of DiRT Rally’s Early Access programme has been incredible, F1 2015 was very successful reaching number one in many territories, we’ve recently announced that Micro Machines will come to mobile and we have a strong road map ahead of us that keeps racing as its razor focus.     With Battle Decks’ development complete, we’re saying goodbye to Malta and looking to fold talent from its 11-person team into our most successful studios here in the UK as we double-down on racing to develop future titles that will demonstrate our absolute commitment to the category.”

Tags

Over: Draadloosstroom

Hoi !

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek