Column: Be the story!

Column PantaniCBS

In 1989 werd er ergens in de Amerikaanse wijk Compton een jongetje geboren die van zijn ouders de naam James Edward Harden, Jr. mee kreeg. In deze voorstad van L.A wonen overwegend Afro-Amerikanen en het vooruitzicht op een met name financieel welvarend leven liggen net iets lager dan in Beverly Hills. Als snel bleek dat James een uitzonderlijk talent voor basketbal had en via college kwam hij bij Oklahoma Thunder de NBA binnen.

In het jaar dat James Edward Harden, Jr. werd geboren werd de film Do the Right Thing genomineerd voor een Academy Award. Voor de leken onder ons, genomineerd voor een Oscar dus. Shelton Jackson “Spike” Lee was de regisseur. Een regisseur die op weg was naam te maken en zijn eerste prijzen te pakken. Met zijn eigen stijl, veelal gericht op het aantonen van racisme maakt Spike naam in de filmscene.

What the fuck hebben deze twee met elkaar te maken hoor ik jullie denken. Basketbal, een Amerikaanse sport waar beide cultfiguren zijn, James Harden behoort tot een select groepje NBA spelers die hun eigen weg gaan met bijhorende eigen stijl. James harden speelt momenteel bij de Housten Rockets en was afgelopen jaar een van de beste spelers in de competitie. Spike Lee is misschien wel de bekendste supporter uit de NBA, New York Knicks is het team. Ook in slechte tijden, ongeveer de laatste 20 jaar, het Feyenoord van de NBA, zit Spike Lee altijd vooraan.

Dan is er nog een derde persoon, deze persoon heet Pharrell Williams. Deze beste man is het tegenovergestelde van eerdergenoemde mannen. Met muziek wat door andere is geschreven werd hij beroemd, zijn kledingstijl is gestolen van artiesten die net iets groter zijn dan hijzelf is en bij zijn grootste hits lift hij op het succes van andere artiesten mee. Vorige jaar heeft deze Pharrell voor het eerst iets zelf gedaan, de muziek van NBA 2K15 op zich genomen. En het was ruk, eigenlijk het enige kritische punt van het spel voor de echte basketbal liefhebbers. Nooit meer deze gozer.

Nu is het bijna tijd voor NBA 2K16 en het word tijd. Na de zomerstop is het weer tijd voor basketbal, tijd voor de NBA en tijd voor een nieuwe 2K. Van de week kwam die nieuw trailer van NBA 2K16 uit, en deze was geil niet normaal. Nu al de beste game trailer van het jaar, het stokje is overgenomen. Spike Lee en James Harden staan voor basketbal en alles daaromheen, zij hebben dit jaar het stokje in handen. En als de game er net zo uit ziet als de trailer zullen de stokjes van de fans ook omhoog gaan staan.

Columns afbeelding

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek